2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils "Lūši" atgriežas Latvijas volejbola čempionu tronī

Jēkabpils "Lūši" atgriežas Latvijas volejbola čempionu tronī

Jēkabpils "Lūši" komanda piektdien nodrošināja Latvijas volejbola čempionāta zelta medaļas, valsts meistarsacīkstēs uzvarot piekto reizi vēsturē.

"Lūši" "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē mājās ar rezultātu 3-1 (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) pārspēja "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) komandu un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-1.

Iepriekšējos trīs mačos uzvarēja viesi. Vispirms ar 3-2 pārāki bija "Lūši", pēc tam ar 3-1 pārāka bija "Ezerzeme"/DU, bet iepriekšējā spēlē jēkabpiliešiem panākums ar 3-0 ļāva atgūt vadību sērijā.

Jēkabpils vienība pusfinālā ar 2-1 pārspēja RTU/"Robežsardzi"/"Jūrmalu", bet daugavpilieši ar 2-0 pārspēja "Piejūru"/MSĢ.

Baltijas līgas pamatturnīrā "Ezerzeme"/DU ieņēma piekto vietu, bet jēkabpilieši ierindojās septītajā vietā, abām komandām pārvarot ceturtdaļfinālu un pēc zaudējuma pusfinālā savstarpējā spēlē par bronzas medaļām trīs setos uzvarot "Lūšiem".

Pirms tam pamatturnīrā divas reizes pārāki bija Daugavpils volejbolisti (3-1 un 3-0), bet vienu reizi panākumu piecos setos svinēja Jēkabpils komanda.

Spēlē par bronzu RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" pirmdien ar 3-0 pārspēja "Piejūra"/MSĢ.

Pērn "Ezerzeme"/DU finālsērijā ar 3-2 uzvarēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

Atstājiet komentāru