2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Nīderlandē uzbrukumā ar nazi nogalināts Latvijas futbolists, bijušais jēkabpilietis Žanuels Skopenko

Nīderlandē uzbrukumā ar nazi nogalināts Latvijas futbolists, bijušais jēkabpilietis Žanuels Skopenko

24 gadu vecumā miris bijušais futbola kluba "Valmiera" un Latvijas U-19 telpu futbola izlases uzbrucējs, jēkabpilietis Žanuels Skopenko, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF). Tiek ziņots, ka Skopenko sadurts Nīderlandē un vēlāk miris slimnīcā. Latvijas Futbola federācija izteikusi līdzjūtību pāragri aizsaulē aizgājušā futbolista Žanuela Skopenko radiem, tuviniekiem un draugiem.

Žanuels Skopenko karjeras laikā spēlējis Jēkabpils SC, Rēzeknes FA, TFK "Rēzekne" un "Valmiera FC" komandās, kā arī Latvijas U-19 telpu futbola izlasē, ar kuru 2019. gada septembrī piedalījās Rīgā notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēdējos gados spēlējis Lietuvā.

Žanuels Skopenko ir dzimis un audzis Jēkabpilī, mācījies Jēkabpils 2.vidusskolā, šeit sācis sporta gaitas. Jēkabpilī dzimušais uzbrucējs Latvijas virslīgā debitēja 2020. gadā.

Pārstāvot TFK "Rēzekne", 2019. gada septembrī Žanuels Skopenko kopā ar Latvijas U19 izlasi piedalījās vēsturiskajā pirmajā Eiropas U19 telpu futbola čempionātā, kas notika "Arēnā Rīga". Tajā Latvijas U19 izlase tikās ar Portugāles (0:6), Krievijas (1:5) un Polijas (1:3) izlasēm.Klasiskajā futbolā Žanuels Skopenko bija Rēzeknes, Jēkabpils, Staiceles komandās un Valmieras dublieru rindās, pēcāk futbolista gaitas turpināja Lietuvā, pagājušā gada martā pievienojās Horvātijas vienībai.

Nīderlandes mediji ziņo, ka futbolists sadurts sestdien, 1. jūnijā, Vlārdingenas pilsētā ap pulksten 14 dienā. Pašlaik Nīderlandes policija turpina izmeklēšanu un meklē notikuma aculieciniekus.

Nīderlandes medijs "AD.nl" rakstīja, ka 24 gadus veco vīrieti sadūris kāds 33 gadus vecs vīrietis. Pirms incidenta viņi kopā lietojuši alkoholiskus dzērienus. Izdevums publicējis fotogrāfiju, kur saduršanas vietā uz soliņa redzama vīna pudele.



Atsaucoties uz policijas teikto, izdevums vēsta, ka starp diviem vīriešiem no Latvijas izcēlies strīds. Cietušais sadurts kaklā un pēc uzbrukuma meklējis palīdzību tuvējā lielveikalā, savukārt uzbrucējs aizbēdzis no nozieguma vietas. Notikuma vietā ieradās mediķi, kas cietušo nogādāja slimnīcā, tomēr ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

"Vairākas vienības devās uz notikuma vietu un atrada cietušo, 24 gadus vecu vīrieti, lielveikalā. Cietušajam palīdzību sniedza neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi un pēc tam cietušo nogādāja slimnīcā. Neilgi pēc notikuma tika arestēts aizdomās turētais, balstoties uz aprakstu. Izrādījās, ka tas nebija meklētais aizdomās turētais. Policija nekavējoties sāka izmeklēšanu, skaidrojot notikušā apstākļus, runāja ar lieciniekiem. Policija arī pārbauda novērošanas kameru ierakstus no šīs apkārtnes," atklāja Nīderlandes policijas komunikācijas konsultante Esha Govričarna.

Sociālajos tīklos ģimenes draugi vāc līdzekļus bojāgājušā futbolista ģimenei, lai mirušo jaunieti nogādātu Latvijā un apbedītu.



Avots: Latvijas futbola federācija, sportacentrs.com, lsm.lv, Facebook


 

Atstājiet komentāru