2024.gada 23. jūnijs

Līga

Jēkabpilietis izcīna 4.vietu Eiropas čempionāta izaicinājuma turnīrā (FOTO)

Ceturtdien, 13.jūnijā, Valmierā, tika dots starts Eiropas čempionātam galda hokejā. Sacensību pirmajā dienā tika aizvadīts "Challenge" turnīrs, kur gatavību Eiropas čempionātam varēja pārbaudīt jebkurš no izlašu dalībniekiem, gan arī jebkurš cits interesents. Iespēju turnīrā piedalīties izmantoja 57 dalībnieki no 7 valstīm -Somija, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Slovēnija, Zviedrija, Ukraina.

No jēkabpiliešiem turnīrā piedalījās Kristaps Zarinieks un Andrejs Kuzņecovs. Kristapam tikai ar vienu zaudējumu grupā, tomēr neizdevās kvalificēties 1.divīzijai jeb Top 24, parāk daudz nospēlētu neizšķirtu un vienīgais zaudējums pret tiešo konkurentu, ar ko vienāds punktu skaits, un līdz ar to palikšana aiz svītras un jāspēlē 2.dīvīzijā. Sacensību kopvērtējumā ieņemot 32.vietu.

 Andrejs, kurš turnīrā bija izsēts ar 11.numuru, kvalificējās 1.divīzijai, nedaudz par pārsteigumu spēja iekļūt arī Top 4, ieņemot 2.vietu divīzijā un kvalificējās  play off.

Izslēgšanas spēles sākās ar pusfināliem, kur Andrejam pretī stājās Burtnieku JC spēlētājs Kristaps Riekstiņš(22.vieta pasaules rangā), kuram tika piedzīvots zaudējums sērijā līdz trīs uzvarām, ar 1-3 (1:5;0:4;5:3;0:6). Spēlēs par 3.vietu bija jāspēlē pret GHK Altona (Rīga) pārstāvi Jēkabu Reķi (41.vieta pasaules rangā), kur ļoti spraigās spēlēs, izvirzoties sērijā vadībā ar 2-0, tomēr neizdevās noturēt pārsvaru un tikai pēdējās spēles pagarinājumā piedzīvots zaudējums. Serijā sāpīgs zaudējums 2-3 (3:1;5:2;2:3p;3:5;2:3p). Rezultāts ļoti labs, bet tomēr rūgtums par neiegūto godalgu.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Kristaps Naglis (GHK Altona,Rīga) arī tikai pēdējās spēlēs pagarinājumā apspēlējot Kristapu Riekstiņu.

Kā jau iepriekš tika ziņots, A.Kuzņecovs ir arī iekļauts šogad Latvijas izlases sastāvā un savas spēles Eiropas čempionāta prestižākajā Open klasē aizvadīs sestdien un svētdien.  Open klasē piedalīsies 110 galda hokejisti, Andrejs pēc reitinga izlikts ar 61.numuru (šobrīd pasaules rangā 100.vieta).

Latvijas izlase tiek veidota pēc ITHF pasaules reitinga, Latvijas reitinga un Pasaules Tūres kopvērtējuma rezultātiem.

Eiropas čempionāts Valmierā notiek no 13 - 16.jūnijam, kur kopumā tiks noskaidroti uzvarētāji 10 nominācijās, no kurām sešas ir individuālās un četras - komandu nominācijas.

Tiešraides paredzētas TV4 kanālā un sportacentrs.com, kā arī visa informācija un  live rezultāti pieejami - www.galdahokejs.lv

Eiropas čempionāts notiek reizi 2 gados un šogad tajā piedalās 14 valstis  (Ukraina, Zviedrija, Slovēnija, Slovākija, Norvēģija, Lietuva, Latvija, Izraēla, Īrija, Vācija, Somija, Igaunija, Dānija, Čehija).

Atstājiet komentāru