2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Ukraiņu biedrība “Javir” svin desmit gadu jubileju (VIDEO)

Ukraiņu biedrība “Javir” svin desmit gadu jubileju (VIDEO)

Sestdien Krustpils kultūras namā Jēkabpils ukraiņu biedrība "Javir" svinēja savu pastāvēšanas desmit gadu jubileju. Svētku reizē notika koncerts, kurā piedalījās gan biedrības ansamblis, gan visi no tuvām un tālām vietā, gan oficiāli sveicēji, draugi un sadarbības partneri.
 
 
Biedrības pārstāve Valentīna Zarņicka stāsta, ka svētkos sveikt biedrību desmit gadu jubilejā bija ieradušies Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele, Jēkabpils domes deputāts Andris Rutko. Jēkabpils pasvaldība ir finansiāli atbalstījusi dažādas biedrības aktivitātes un projektus.
 
 
Svētkos Jēkabpils ukraiņus sveica Ukrainas vēstniecības Latvijā preses sekretārs Kirils Voroņins, Latvijas ukraiņu biedrību apvienības priekšsēdētāja Ludmila Belinceva, Ukraiņu biedrību apvienības valdes līdzpriekšsēdētājs Vladislavs Listiks, Atpūtas kompleksa "Kolotilovka" saimnieks Nikolajs Kolotilo.
 
 
Ar sveicieniem bija ieradušies arī sadarbības partneri: pārstāvji no Jēkabpils galvenās bibliotēkas, Jēkabpils biedrībām "Rodacy", "Spotkaņje", "Sasaiste", Līvānu biedrības "Uzori", Daugavpils ukraiņu biedrības "Mrija", "Jatraņ" no Vangažiem.
 
 
Pasākumā sumināja biedrības goda viesi un "Javir" dibināšanas iniciatori Ļubov Sipko. Uz skatuves kāpa arī jaunākie "Javir" biedri četrgadīgie Iļja Skopenko un Tarass Semoņenko. Piedījās arī biedrības pirmais vadītājs Viktors Ščerbina, kā arī nākamais vadītājs Valērijs Kostuševičs. Patlaban biedrību vada Vladimirs Demčenko.
 
 
Koncertēja arī grupa no Aizkraukles "Maļinovij zvon". Biedrību sveica arī Jēkabpils 2.vidusskolas pārstāvji.
 
 
Pasākumā bija gan teatralizēts ievads, gan koncerts, gan biedrības desmit gadu laikā paveikto darbu prezentācija, gan svētku mielasts noslēgumā, kurā lieti iederājās Nikolaja Kolotilo dāvinātā, viņa vadītā atpūtas kompleksā iecienītā "Hrenovuha" un speķis.
 
Video: javir.lv

Atstājiet komentāru