2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Brīvdienās būs silts; jaunnedēļ - lieli temperatūras kontrasti

Brīvdienās būs silts; jaunnedēļ - lieli temperatūras kontrasti

Brīvdienās laiks Latvijā saglabāsies silts, svētdien vietām temperatūrai pārsniedzot +20 grādus, bet nākamās nedēļas sākumā gaidāmi lieli temperatūras kontrasti, liecina prognozes.

Sestdien visos reģionos vietām līs, Vidzemē un Latgalē gaidāmas arī pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra sasniegs +14..+19 grādus, vienīgi pašos valsts austrumos vēsāk, jo būs pārsvarā apmācies - ap +11..+13 grādiem.

Svētdiena būs saulaināka, vietām var veidoties lielāki gubu mākoņi, kas atnes īslaicīgu, dažu minūšu lietu, taču kļūs siltāks, temperatūra sasniegs +16..+21 grādu, vietām piekrastē vēsāks.

Jaunās nedēļas sākumā Latvijai no rietumiem lēni tuvosies auksts gaiss, tādēļ sagaidāmi lieli teritoriāli temperatūras kontrasti. Pašreizējās prognozes rāda, ka pirmdiena Kurzemē būs apmākusies un temperatūra būs pat dienas laikā būs zem +10 grādiem, bet Vidzemē un Latgalē gaidāms saulains laiks, vietām ar īslaicīgiem pērkona negaisiem un temperatūra paaugstināsies līdz +20..+22 grādiem.

Gaisa masu kustība nedēļas sākumā būs lēna, un tās būs ar ļoti atšķirīgu temperatūru, un tas sarežģī laika prognozēšanu.

Attēlā: Mākoņi virs Jēkabpils 9.maijā dienas vidū, fotogrāfēts Zīlānu ielā.
Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Dārzniece
    10.05.2019 16:01
    Gribās siltu, mitru un arī ik pa laikam saulainu laiku, lai dārzi aug griezdamies.

Atstājiet komentāru