2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Nākamnedēļ laikapstākļi būs rudenīgi; arī brīvdienās laiks nelutinās

Nākamnedēļ laikapstākļi būs rudenīgi; arī brīvdienās laiks nelutinās

Šīs nedēļas nogalē un nākamajā nedēļā laikapstākļus virs Latvijas noteiks vairāku ciklonu darbība. Laikapstākļi būs rudenīgi - lielākoties mākoņains, daudzviet līs un gaisa temperatūras dienā nepārsniegs +16…+21 grādus, informē meteorologi. 

Piektdien būs lielākoties mākoņains laiks, naktī atsevišķos rajonos līs, dienā daudzviet austrumos, bet vietām rietumos gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss. Dažviet austrumos veidosies migla ar redzamību 100-500 metri. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas Kurzemes ziemeļos būs brāzmains. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11…+15°, dienā paaugstināsies līdz +15…+20°, Vidzemē vien līdz +13...+15°.

 Brīvdienās gaidāms apmācies un lietains laiks. Sestdien teritorijas lielākajā daļā līs ilgstoši un iespējamas pērkona lietusgāzes, bet svētdien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Nakts stundās un agri no rīta vietām būs miglains. Dominēs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra naktīs saglabāsies +11…+16° robežās, bet dienās būs nedaudz siltāk, gaiss iesils līdz +16…+21°. 

Nākamās nedēļas sākumā no dienvidaustrumiem Latviju atkal šķērsos plaša nokrišņu zona, kas pirmdien lielākajā teritorijas daļā nesīs ilgstošu lietu, bet otrdien lietus sagaidāms vien vietām un starp mākoņiem uzspīdēs arī saule. Pirmdien saglabāsies lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, bet otrdien tas iegriezīsies no dienvidu puses. Dienā gaiss iesils līdz +17…+21°, bet naktis termometra stabiņš nokritīsies līdz +12…+16°.

Pēc šī brīža prognozēm nākamās nedēļas vidus būs mākoņains, tomēr brīžiem skaidrosies, vietām līs un gaidāms aukstāks un brāzmaināks laiks.

Atstājiet komentāru