2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Tuvākajās naktīs aukstuma rekordi; septembra vidū kļūs siltāks

Tuvākajās naktīs aukstuma rekordi; septembra vidū kļūs siltāks

Tuvākajās naktīs Latvijā gaidāmas salnas un aukstuma rekordi, bet mēneša vidū laiks kļūs siltāks, liecina prognozes.
Ceturtdienas agrā rītā temperatūra lielākajā valsts daļā būs noslīdējusi līdz 0...5 grādiem, vienīgi piekrastē un daudzviet Kurzemē, kur gaidāms neliels lietus, siltāks - 6...10 grādi. Ceturtdiena paies bez nokrišņiem, temperatūra sasniegs 12...17 grādus.

Piektdienas rīts būs aukstākais šonedēļ, jo gaisa temperatūra noslīdēs līdz -2...3 grādiem un tikai vietām, pārsvarā piekrastē tā būs 4...8 grādi. Dienā gaiss iesils līdz 14...19 grādiem.

Vēsturiski zemākā temperatūra, kas 9. septembrī fiksēta, ir -0,6 grādi 1993. gadā Rūjienā. Paredzams, ka tiks pārspēts šī datuma nacionālais aukstuma rekords un tikpat kā visā valstī kritīs arī vietējas nozīmes rekordi.

Brīvdienās naktis pakāpeniski kļūs siltākas, vēl sestdienas rītā vietām būs salna, savukārt dienās temperatūra sasniegs 13...18 grādus, vietām Kurzemē un Zemgalē līdz 20 grādiem. Vietām gan gaidāms neliels lietus.

Nākamnedēļ laiks kļūs vēl mazliet siltāks, naktīs pārsvarā bez salnām, bet pēcpusdienās temperatūra bieži būs tuvu 20 grādu atzīmei, no nedēļas vidus vietām to pat pārsniedzot.

Septembra pirmajās sešās dienās vidējā temperatūra Latvijā bijusi 9,6 grādi, kas ir par gandrīz pieciem grādiem aukstāks par klimatisko normu.

Foto: Jēkabpils/Facebook

Atstājiet komentāru