2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Piektdienas vakarā no stiprā vēja brāzmām, Jēkabpilī, Pļaviņu ielā mājai uzkrita lūzis koks (FOTO)

Piektdienas vakarā stiprās vēja brāzmas neizturēja bērzs, kas auga pie mājas Pļaviņu ielā līdzās Strūves parkam, un tā lielākais zars nolūza, uzkrītot mājai. 

Sarunā ar Radio1.lv mājas saimniece Elita stāsta: “Sēdējām pie televizora un tāds dīvains troksnis. Izgāju ārā, pirmajā acu uzmetienā, šķiet viss savās vietās. Vīrs saka, sieva, skaties bērzs nolūzis un tiešām bērza lielākais zars nav izturējis šīsdienas vēja brāzmas un lūzis.Drausmas.”

Aplūkojot notikušo bijis skaidrs, ka ar saviem spēkiem galā netiks, palīgos tika saukti VUGD Jēkabpils posteņa ugunsdzēsēji glābēji. Viņi uz mājas uzkritušajam zaram apmeta trosi un novilka to no ēkas.

Vienlaikus ar glābšanas dienestu, notikuma vietā ieradusies arī Neatliekamā medicīniskā dienesta brigāde, par laimi, mediķu palīdzība šoreiz nevienam nebija nepieciešama.

Krītot zars ir nodarījis bojājumus ēkas stūrim. Taču mājas saimniece Elita priecājas, ka nav cietuši cilvēki un zaram gāžoties, par laimi, neviens tā tuvumā nav bijis.
Bērza otra puse pagaidām izskatoties stabila, bet iespējams, ka ar laiku to nāksies nozāģēt, jo nav zināms, cik droša tā būs.

Aculiecinieces foto

Komentāri (0-1/1)

  • Skatos
    04.06.2023 06:34
    Jēpilī briesmu lietas notiekās...koki krīt virsū kur pagadās...

Atstājiet komentāru