2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Sinoptiķi: Jūlijā karstuma vilnis maz iespējams

Sinoptiķi: Jūlijā karstuma vilnis maz iespējams

Šomēnes karstuma viļņa iespējamība Latvijā ir maza, liecina jaunākās prognozes.

Tuvākajās divās nedēļās mūsu reģionā laikapstākļus pārsvarā noteiks cikloni, tādēļ laiks būs nepastāvīgs, lietainas dienas mīsies ar saulainām, taču temperatūra lielākoties būs ap normu vai nedaudz zem tās. Pa vidam iespējama viena vai divas dienas ar karstu laiku, taču garāki karstuma periodi maz iespējami.

Augustā vidējā gaisa temperatūra Latvijā, visticamāk, būs augstāka par klimatisko normu un palielināsies karstuma viļņu iespējamība, prognozē Eiropas Vides monitoringa programma "Copernicus", līdzīgas prognozes ir arī ASV Nacionālajai okeāna un atmosfēras pārvaldei.

Tuvākajās brīvdienās laiks būs lielākoties saulains, bet vietām, īpaši Vidzemē un Latgalē, uznāks pa kādam lokālam lietus un negaisa mākonim.

Gaisa temperatūra no sestdienas līdz pirmdienai būs 18...24 grādu robežās, bet naktis dzestras – minimālā temperatūra 8...13 grādi, daudzviet piekrastē līdz 14...16 grādiem.

Rīgā brīvdienās lietus iespējams tikai sestdien, taču tas būs īslaicīgs.

Svētdienas vakarā, Dziesmusvētku noslēguma koncerta laikā, nokrišņu nebūs, taču vakars būs dzestrs, temperatūra svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu pazemināsies līdz 14...16 grādiem.

Nākamnedēļ gandrīz ik dienu kaut daļā Latvijas gaidāms lietus, vienīgi otrdiena visā valstī varētu paiet bez nokrišņiem. Nokrišņu zonas gan pārsvarā būs lokālas, nevis plašas un visu Latviju aptverošas, tādēļ būs vietas, kur sausums turpināsies.

Atstājiet komentāru