2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Agrā piektdienas rītā mazākā redzamība valsts novērojumu stacijās bija 80 metri Skrīveros, 120 metri Jēkabpilī

Agrā piektdienas rītā mazākā redzamība valsts novērojumu stacijās bija 80 metri Skrīveros, 120 metri Jēkabpilī

Agrā piektdienas rītā daudzviet Latvijā sabiezēja migla, sliktākā redzamība bija valsts dienvidaustrumu daļā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Piecos rītā mazākā redzamība valsts novērojumu stacijās bija 80 metri Skrīveros, 120 metri Jēkabpilī, 140 metri Rūjienā, 200 metri Stendē un 290 metri Alūksnē.

Atbilstoši "Latvijas valsts ceļu" datiem daudzviet uz Rīgas - Daugavpils šosejas redzamība nepārsniedza 100-300 metrus, bieza migla bija arī vietām uz Rīgas - Liepājas un Rīgas - Ventspils šosejas.

Nākamajā darba nedēļā Latvijā līs biežāk un stiprāk, gaiss brīžiem būs sutīgs, prognozē sinoptiķi.

Augusta pēdējā sestdiena būs pārsvarā mākoņaina, daudzviet īslaicīgi līs, vietām - ar lielāko varbūtību valsts dienvidos - gaidāmas pērkona lietusgāzes. Svētdiena gaidāma sausāka un nedaudz saulaināka. Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra naktīs nenoslīdēs zemāk par +13..+18 grādiem un dienas laikā sasniegs +19..+24 grādus.

Sagaidāms, ka pirmdien no dienvidiem ieradīsies ciklons, kas daļā valsts var atnest lielu nokrišņu daudzumu, prognozēts arī postoša pērkona negaisa risks, it īpaši Latgalē. Arī turpmākajās dienās gaidāma ciklonu ietekme un vietām līs stipri. Gaisa temperatūra brīžiem var pakāpties nedaudz augstāk, sevišķi austrumu novados, un gaidāms liels gaisa mitrums.

Līdz ar septembra sākumu iespējams sausāks un saulaināks laiks, gaisa temperatūra gaidāma virs normas.

Atstājiet komentāru