2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jaunajā darba nedēļā Latvijā gaidāms rudenīgi draņķīgs laiks

Jaunajā darba nedēļā Latvijā gaidāms rudenīgi draņķīgs laiks

Jaunajā darba nedēļā Latvijā gaidāmi rudenīgi draņķīgi laika apstākļi - debesis bieži būs apmākušās, regulāri līs, turklāt nedēļas otrajā pusē spēkā pieņemsies brāzmains vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Oktobrī gandrīz visās novērojumu stacijās tika pārsniegta mēneša nokrišņu daudzuma norma, un arī oktobra pēdējās dienas būs nokrišņiem bagātas, lai arī siltas. Arī pirmajās novembra dienās sagaidāmi rudenīgi laika apstākļi - vietām līs un nedēļas otrajā pusē vējš kļūs brāzmaināks.

Otrdien un trešdien būs lielākoties mākoņains un lietains laiks. Lai gan diennakts gaišajās stundās līs tikai vietām, naktī uz trešdienu neliela ciklona centrs, kas šķērsos valsts teritoriju no dienvidrietumiem, atnesīs lietu visā Latvijā - dažviet gaidāmas pat ļoti stipras lietusgāzes.

Ciklona darbības dēļ otrdien pakāpeniski pastiprināsies ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas trešdien iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, piekrastē brāzmās sasniedzot ātrumu 15 metri sekundē (m/s). Termometra stabiņš kā naktīs, tā arī dienās pieturēsies +5, +10 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi būs novērojami tik vietām un paliks nedaudz vēsāks, naktīs gaisam atdziestot līdz -1, +6 grādiem.

Brīvdienās, pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, atkal līs, pastiprināsies vējš, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Šajās dienās paliks nedaudz siltāks, naktīs termometra stabiņam nenoslīdot zemāk par +3 grādu atzīmi.

Atstājiet komentāru