2024.gada 1. maijs

Ziedonis

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” brīdina, ka turpinoties snigšanai, braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti (FOTO)

Jēkabpilī ceturtdienas rītā bija uzsnigusi 8 cm bieza sniega kārta. Putenis sākās naktī un turpinās joprojām.  Sarunā ar Radio1.lv SIA “Jēkabpils pakalpojumi valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Gluhs sacīja, ka uzņēmuma sētnieki un tehnikas vienības darbu sāka jau pulksten 4.00 no rīta un turpinās līdz vakaram.

Pilsētas ielās strādā astoņas tehnikas vienības – gan kravas automašīnas, kas tīra sniegu un kaisa ielas un strādā pilsētas centra ielās, gan  traktori ar sniega lāpstām un mazā tīrīšanas tehnika, kas tīra sniegu no trotuāriem un laukumiem. Mārtiņš Gluhs sacīja, ka sētnieki un sniega tīrīšanas tehnika šodien strādās visu dienu. Naktī uz piektdienu būs pārtraukums un sniega tīrīšana atsāksies piektdienas rītā.

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” brīdina, ka turpinoties intensīvai snigšanai, par spīti tam, ka pilsētā strādā sniega tīrīšanas tehnika, braukšanas apstākļi uz ielām ir apgrūtināti un lūdz autovadītājus būt uzmanīgiem un saprotošiem . Tāpat arī novietojot automašīnas ielu malās, aicina rēķināties ar to, lai netiktu traucēta sniega tīrīšanas tehnikas pārvietošanās.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis šodien domes sēdes informatīvajā daļā sacīja, ka sniega tīrīšanas tehnika strādā visā Jēkabpils novadā saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Ceturtdien plkst.8 biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija 13 centimetri Siguldā un Skrīveros, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Līvānu novada Rožupē tobrīd izmērīta desmit centimetrus bieza sniega kārta, Madonā - deviņi centimetri, Saldū un Ogresgalā - astoņi centimetri sniega. Lielākajā daļā novērojumu staciju sniega biezums astoņos rītā bija 1-7 centimetri, tai skaitā pieci centimetri Rīgas centrā.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Šorīt sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas teritorijas apgrūtina braukšanu arī pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.  VSIA "Latvijas Valsts ceļi " informē, ka sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 114 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir arī uz Daugavpils šosejas visa maršruta garumā; autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) visa maršruta garumā. Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Foto: Jēkabpils novads/Facebook un jekabpils-pakalpojumi.lv un aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Aga
    23.11.2023 16:50
    Galvenās ielas jau no noteikti var paspēt notīrīt līdz plikam, ja ir gribēšana, pat ja nav varēšanas.

Atstājiet komentāru