2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Sniegs daudzviet nokusīs pilnībā vēl pirms Ziemassvētkiem

Sniegs daudzviet nokusīs pilnībā vēl pirms Ziemassvētkiem

Šonedēļ Latvijā laiks kļūs siltāks, nedēļas nogalē iestāsies pamatīgs atkusnis, un prognozes rāda, ka vēl pirms Ziemassvētkiem daudzviet vienlaidu sniega sega būs nokususi.

Darba nedēļā temperatūra vēl svārstīsies ap nulli, lielākoties -3...3 grādu robežās, bet ceturtdienas un piektdienas agrā rītā, debesīm skaidrojoties, vietām sals var pastiprināties līdz aptuveni -8 grādiem. Otrdiena un trešdiena būs ar lēnu vēju, tādēļ veidosies arī migla, brīžiem nelieli nokrišņi – gan sniegs, gan lietus, bet ceturtdien un piektdien mākoņi brīžiem izklīdīs, kādā brīdī ļaujot uzspīdēt saulei.

Šajā darba nedēļā uz ceļiem un ietvēm bieži veidosies apledojums.

Brīvdienās ar brāzmainākiem dienvidrietumu, rietumu vējiem pie mums ieplūdīs siltāks gaiss, svētdien temperatūra pakāpsies līdz +2...7 grādiem, gaidāms arī lietus.

Atkusnis, visticamāk, pieturēsies arī nākamās nedēļas sākumā, nokausējot sniegu Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes rietumos, tostarp Rīgā.

Mēneša otrajā pusē laiku pie mums turpinās noteikt Atlantijas cikloni, tādēļ laiks būs bieži mainīgs, ne tā kā aizvadītajā nedēļā, kad nemainīgi valdīja sals un nokrišņu bija maz.

Iespēja, ka uz Ziemassvētkiem no jauna izveidojas sniega sega, gan saglabājas.

Līdz ar straujo sniega kušanu šajā nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā daudzās upēs kāps ūdens līmenis. Vietām iespējama palieņu applūšana. Uz lauku ceļiem iestāsies šķīdonis.

Atstājiet komentāru