2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Daugavā ūdens līmenis pazeminājies un ir 3,28 metri virs noteiktās atzīmes

Daugavā ūdens līmenis pazeminājies un ir 3,28 metri virs noteiktās atzīmes

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs aktuālā informācija 19.decembrī: 

Aizvadītajā diennaktī Daugavā pie Jēkabpils ūdenslīmenis pazeminājās par 6 cm diennaktī un otrdien, 19.decembrī bija 3,28 metri virs noteiktās atzīmes.

Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Pļaviņām un pie Zeļķiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 11..27 cm diennaktī, pārējos posmos tiek novērotas svārstības. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis pārsvarā paaugstinājās par 21…54 cm, straujāk ūdenslīmenis paaugstinājās Dubnā pie Sīļiem - par 70 cm, Ošā pie Kūleniekiem - par 65 cm, Ogrē pie Lielpēčiem - par 96 cm un Mazajā Juglā - par 81 cm diennaktī. Pļaviņu ūdenskrātuvē šodien gaidāma ledus uzlūšana un kustība, iespējama sastrēgumu veidošanās. 

Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis, būs nokrišņi, turpinās kust sniegs un sairt ledus. Turpināsies ūdenslīmeņa paaugstināšanās, intensīvāka centrālās un austrumu daļas upēs, ies ledus, atsevišķos posmos veidosies sablīvējumi.

Rietumdaļas upēs maksimums iestāsies 19.-24. decembrī, centrālās daļas upēs 19.-25. decembrī, bet austrumdaļas upēs 20.-29. decembrī, atsevišķos posmos vēlāk.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru