2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Šonedēļ būs sauss un saulains laiks

Šonedēļ būs sauss un saulains laiks

Šonedēļ laiks Latvijā būs sauss un saulains, liecina prognozes.

Nokrišņu šonedēļ nebūs, arī mākoņu maz. Valdošie būs austrumu, nedēļas otrajā pusē arī ziemeļaustrumu, ziemeļu vēji, kas pārsvarā būs lēni, vienīgi otrdien brāzmaini – līdz 10–15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūras režīms visu nedēļu būs līdzīgs: naktīs temperatūra -7...0 grādu robežās, dienās 1...8 grādi.

Anticiklona ietekmē nedēļas pirmajā pusē mākoņu debesīs būs maz un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kas otrdien piekrastē būs spēcīgāks. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…-6 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz +2…+7 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē augsta spiediena apgabala ietekme saglabāsies, joprojām spīdēs saule, mākoņiem vien brīžiem aizklājot debesis, kā arī būtiski nokrišņi nebūs novērojami. Tomēr jaunākās prognozes liecina, ka brīvdienās vietām varētu uzsnigt.

Valsts teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, gaisa temperatūra pazemināsies par dažiem grādiem, līdz ar to diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz 0…-5 grādiem, austrumos - pat līdz -8 grādiem, savukārt maksimālā gaisa temperatūra dienās gaidāma 0…+5 grādu robežās.

Sausā laika dēļ ūdenslīmenis upēs turpinās pazemināties, pali beigsies. Arī zemes ceļi, kas līdz šim mirkuši dubļos, apžūs. Pilsētās, kur ielas nav notīrītas no ziemā izkaisītā sāls un smilts maisījuma, pasliktināsies gaisa kvalitāte, īpaši vējainā laikā.

Gaisā ir arī augsta alkšņu putekšņu koncentrācija.

Atstājiet komentāru