2024.gada 7. jūlijs

Alda, Maruta

Uz Pasaules čempionāta karpu makšķerēšanā laiku makšķerniekiem slēdz Baļotes ezeru

Uz Pasaules čempionāta karpu makšķerēšanā laiku makšķerniekiem slēdz Baļotes ezeru

Uz Pasaules čempionāta karpu makšķerēšanā laiku, līdz 13.jūlijam, makšķerniekiem slēgts Baļotes ezers Jēkabpils novadā, informē pasākuma organizatori.

Latvijā pirmo reizi no 9.jūlija līdz 13.jūlijam Baļotes ezerā, Jēkabpils novada Kūku pagastā, notiks Pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā sievietēm un jauniešiem U22 grupā. Plānots, ka tas pulcēs ap 200 dalībnieku no 12 valstīm.

Sacensības būs iespēja vērot arī skatītājiem. 9.jūlijā plkst.18 Zīlānu brīvdabas estrādē "Mārdadzis" notiks sacensību atklāšana.

Līdz sacensību noslēgumam Baļotes ezers būs slēgts makšķerēšanai no krasta un laivām.

Komentāri (0-8/8)

  • Āķis lūpā
    04.07.2024 21:10
    Ja uz kādu laiku tiek apturēta makšķerēšanas licenču tirdzniecība, tad makšķerēšana publiskā ezerā līdz ar to netiek pārtraukta, bet tā turpinās vispārējā kārtībā saskaņā ar Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem. Pašvaldība nav tiesīga vienpersoniski pilnībā aizliegt makšķerēšanu. Nolikumi, kuri attiecas uz makšķerēšanas sacensībām ir saistoši tikai sacensību dalībniekiem. Treniņu aizliegums pirms sacensībām nevar kalpot kā vispārējs jebkāda veida makšķerēšanas aizliegums publiskā ezerā. Zvejas, t.sk. makšķerēšanas tiesību izmantošana var tikt ierobežota tikai Zvejniecības likuma 16. pantā noteiktajā kārtībā un pašvaldības kompetence makšķerēšanas pārvaldības un uzraudzības jomā ir noteikta Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu VII nodaļā.
  • Karpa
    04.07.2024 19:56
    Noķer mani,ja vari.
    Nebūt tautai lemts zivis ķert,kamēr bagātnieki priecāsies. Visa Jēkabpils domes politika,nabagiem nost,bagātniekiem visu,par nelikumīgus rīkojumus,ka tik kundziņi apmierināti.
    Kā tiesiskā valstī tas ir pieļaujams?
    Jāsauc uz paklāja tie,kas pretlikumīgus lēmumus gatavoja
  • Zorro
    04.07.2024 19:42
    Raivi! Kā tu pieļauj šitādu mau...ību? Slēgt publisku ezeru, pazemot vietējos ļaudis! Kauns ir?
  • Nelukstam
    04.07.2024 19:31
    Ha ha,sagribēji,Luksta kungs deputāta krēslā sēž. Šo haltūru izdomāja Baibiņa,tai gan galvā sakāpis,rīkojumus premjera līmenī jau gatavo,vel Siliņu nomainīs. Baibiņa nav bizītes sapinusi un nospriegojusi savu katliņu,lai saprastu,ka viņa nemaz nedrīkst tādu aizliegumu izdot. Te jau pēc kriminālprocesa spīd,dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.
  • Neluksts
    04.07.2024 18:21
    Šitās idejas autoru ziepēs!
    Lukst, tas tu???
  • Zvejnieks
    04.07.2024 17:50
    Ko tā dome pīpē,valsts ezeru slēgt,te jau kā devindesmitajos
  • Rio pio
    04.07.2024 15:31
    Ha ha,kurš likums atļauj deputātiem aizliegt maksķerēt? Neviens. Rēzeknes scenārijs
  • Gudrais seniors
    04.07.2024 13:54
    Šeit VARAM pārbaude jāsūta. Domes ierēdņiem nav tiesiska pamata liegt man izmantot gada nopirkto licenzi. Kurš ir pieņēmis pretlikumīgu aizliegumu,atlaist tādu meli

Atstājiet komentāru