2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Sarkanais brīdinājums: Latvijā gaidāmas ekstremāli stipras lietusgāzes

Sarkanais brīdinājums: Latvijā gaidāmas ekstremāli stipras lietusgāzes

Ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas rietumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar vēja brāzmām un ekstremāli stiprām lietusgāzēm, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Laikā no pulksten 14 līdz 17 virs Latvijas sāks veidoties pērkona negaisi ar krasām vēja brāzmām 20-24 metri sekundē, ļoti stiprām lietusgāzēm, iespējama arī lielgraudu krusa.

Savukārt laika posmā no pulksten 16 līdz pulksten 19 dažviet valsts rietumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm. Negaisa mākoņi tālāk virzīsies uz ziemeļaustrumiem, un negaiss turpināsies arī vakarā un nakts pirmajā pusē. Ņemot vērā prognozes, Latvijas rietumu daļā izsludināts sarkanais brīdinājums. Pārējā Latvijas daļā izsludināts oranžais pērkona negaisa brīdinājums.

Vienlaikus Latvijas centrālajos un austruma rajonos izsludināts dzeltenais karstuma brīdinājums. Sagaidāms, ka dienas vidū Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms stiprs karstums – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+31 grādam.

Avots; meteo.lv

Atstājiet komentāru