2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Papildināti zandartu resursi Jēkabpils novada ūdenstilpēs - Radžu, Viesītes, Zuju, Vecmuižas, Laukezera, Baļotes un Marinzejas ezeros

Papildināti zandartu resursi Jēkabpils novada ūdenstilpēs - Radžu, Viesītes, Zuju, Vecmuižas, Laukezera, Baļotes un Marinzejas ezeros

2024.gadā Zivju fonda izsludināto projektu konkursā pasākumā "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kur zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātās upēs, kurās atļauta makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības” Jēkabpils novada pašvaldība saņēma finansiālu atbalstu trim iesniegtajiem projektiem, liecina pašvaldības publiskotā informācija.
 

Šajā gadā tiek realizēti projekti “Zandartu mazuļu ielaišana Jēkabpils novada Viesītes, Zuju un Vecmuižas ezeros zivju resursu papildināšanai”, “Zandartu mazuļu ielaišana Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuves zivju resursu papildināšanai”, “Zandartu mazuļu ielaišana Jēkabpils novada Laukezera, Baļotes un Marinzejas ezera zivju resursu papildināšanai”.


Šo projektu īstenošanai nepieciešamais finansējums ir 21 260,00 EUR, tajā skaitā Zivju fonda finansējums 19 962,02 EUR un Jēkabpils novada pašvaldības līdzfinansējums 6% apmērā no katra projekta izmaksām ir 1297,98 EUR.
 

Oktobra sākumā, īstenojot projektu mērķi – zivju resursu ilgtspējīgas saglabāšanas principa nodrošināšanu, trijos projektos iekļautajās ūdenstilpēs ielaisti 61 650 vienvasaras zandartu mazuļi: Viesītes ezerā 20 000, Zuju ezerā 1400, Vecmuižas ezerā 1000, Radžu ūdenskrātuvē 14 000, Laukezerā 2250, Baļotes ezerā 16 000 un Marinzejas ezerā 7 000 gabali. Zandartu mazuļu piegādi un ielaišanu ūdenstilpēs veica Ērika Rāvas zemnieku saimniecība no Kurzemes puses.  


Zivju resursu papildināšanai paredzētās zivju sugas un plānoto apjomu nosaka Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi, kas izstrādājami un, ņemot vērā situāciju ūdenstilpē, periodiski aktualizējami katrai pašvaldības pārziņā esošajai publiskajai vai pašvaldības īpašumā esošajai ūdenstilpei. 2024.gadā tiek veikta Vīķu ezera, Laukezera, Bancānu ezera un Ūdzes upes izpēte un zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu sagatavošana, kas radīs priekšnoteikumus zivju resursu papildināšanai šajās ūdenstilpēs.

Komentāri (0-1/1)

  • Ačulis
    10.10.2024 16:03
    Un kur palicis Vīķezers? Sākotnēji tur ar bija plānots ielaist zivis.. Jeb tas jau par citām naudām?

Atstājiet komentāru