2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Māju apsaimniekošanas biedrības “Nameja nami” ēkām pieslēdz apkuri

Māju apsaimniekošanas biedrības “Nameja nami” ēkām pieslēdz apkuri

Māju apsaimniekošanas biedrības “Nameja nami” mājām Nameja ielā 20 un 22 ceturtdien tika pieslēgta siltumenerģijas padeve un sākās apkure. Šāds lēmums tika pieņemts deputātu diskusijā pašvaldības Finanšu komitejas sēdē.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks saimnieciskajos jautājumos Aivars Kraps sacīja, ka ceturtdien no rīta pie viņa pieņemšanā bijuši iedzīvotāji no biedrības “Nameja nami” mājām, kas sacījuši, ka ir vīlušies mājas apsaimniekotājā un vēloties mainīt situāciju. Iedzīvotājiem nav pieņemams, ka katru gadu apkures sezona sākas ļoti novēloti un māju iemītniekiem ir jāsalst. Turklāt esot riskanti naudu iemaksāt biedrības kontā, jo parādu dēļ visi konti bloķēti un nauda par tekošajiem rēķieniem tiek paņemta parāda atmaksai, bet kārtējie maksājumi paliek nesamaksāti.

Aivars Kraps sacīja, ka šis jautājums pārrunāts ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču, kas izprotot situāciju, rosinājis deviņstāvu ēkām Nameja ielā 20 un 22 apkuri pieslēgt nekavējoties. Šo ierosinājumu atbalstījuši ar pārējie deputāti.

Taču ir nosacījums, ko pašvaldība sagaida no biedrības “Nameja nami” māju iemītniekiem, proti, ir jāizsludina mājas iedzīvotāju ārkārtas sapulces sasaukšana un tai jānotiek tuvāko piecu dienu laikā. Sapulcē māju iedzīvotājiem jāpieņem lēmums, ka biedrībai tiek mainīts apsaimniekotājs un pārvaldnieks, izvēloties pievienoties kādai citai māju apsaimniekošanas biedrībai vai atgriezties pie SIA “JK namu pārvaldes” apsaimniekošanas. Ja iedzīvotāji neko nevēlēsies mainīt, proti, atstāt biedrībā visu, kā tas ir līdz šim un tās vadībā līdzšinējo pārvaldnieku Aigaru Ražinski, tad apkure šīm mājām tiks atslēgta un problemātiskā situācija atgriezīsies sākumpunktā. Aivars Kraps piebilda, ka pašvaldības spēkos neesot ietekmēt iedzīvotāju lēmumu, izvēle ir viņu ziņā.

Saistīta ziņa: “Nameja namu” iemītniece: Kāpēc maziem bērniem, invalīdiem un pensionāriem, kuri godprātīgi maksā par siltumu, ir jādzīvo kā Sibīrijā?

Komentāri (0-2/2)

  • Jēkabpilietis Aivars
    02.07.2018 18:33
    Tāpat nebūtu nekāds brīnums ieraudzīt statistikas datus par to, ka Jēkabpils ir tā pilsēta (lielo pilsētu asociācijā), kuru visstraujāk pamet tās iedzīvotāji, pārceļoties uz vietām, kur valda mazāks bardaks un bezcerība.
  • Jēkabpilietis Aivars
    02.07.2018 18:33
    Un tagad Salcēviča kungs tas labais glābējs sanāk un visi draudzīgi nākošgad ievēlēsim uz vēl vienu termiņu, lai var turpināt pilsētas pārvaldīšanu Jēkabpils jeb pufaikciema stilā. Skumji noskatīties uz šo teātri. Kāpēc citām mājām, kurām parādi līdzīgi un pat lielāki, apkuri pieslēdz bez šādām izrādēm? Ak jā, laikam jau tāpēc, ka tās ir JK "Namu pārvalde" gūstā un tur maksātāji uz saviem pleciem velk visus pārējos nemaksātājus. Es pat nemaz nebrīnītos, ja izrādītos, ka "Namu pārvaldei" ir kādas īpašas privilēģijas, kas nav citiem apsaimniekotājiem. Ļoti jau tas viss izskatās pēc tā, ka JK "Namu pārvalde" tiek lobēts no ieinteresēto puses, t.i. no pašvaldības un neatkarīgi apsaimniekotāji ar visādām metodēm tiek gremdēti. Cilvēki, atveriet vienreiz acis un sāciet domāt kāpēc notiek tā, kā notiek! Pilsētā sen ir laiks nopietnām pārmaiņām, citādāk nākotnes šeit nav un nebūs, diemžēl.

Atstājiet komentāru