2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Latvijā sākusies līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona. To atklājusi arī dziedātāja Santa Kasparsone

Latvijā sākusies līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona. To atklājusi arī dziedātāja Santa Kasparsone

No maija Latvijā atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Spiningošanas sezonu atklājusi arī jēkabpiliete, dziedātāja Santa Kasparsone (Attēlā). Sarunā ar Radio1.lv  viņa atklāj, ka jau devīto gadu Saukas ezers ir viņasa atpūtas un dvēseles restarta vieta. 

"Izveidojusies vairāku gadu ģimenes tradīcija, neskatoties uz laikapstākļiem, mums visiem, 1.maija rītā jābūt ezerā. Kādreiz vairāk patika vērot zvejas procesu, bet pateicoties maniem vecākiem, īpaši tētim, nu jau piek to gadu esmu azartā  un sajūsmā par zvejošanu. Šī gada 1.maija loms ir vissmagākais manas makšķernieces karjerā, kā sacīt jāsaka - "ieliku" visai ģimenei. Nepilni 3 kg smags līdaktēvs un veselīgas svētku pusdienas visai ģimenei garantētas," stāsta Santa Kasparsone.

Šajā sezonā makšķerniekiem jāņem vērā jaunākās izmaiņas Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, kurus valdība pieņēma aprīlī.

Būtiskākais, kas jāņem vērā, ka turpmāk no piecām lomā paturamajām līdakām, tikai viena drīkstēs būt garāka par 75 centimetriem. 

Joprojām spēkā ir norma, ka lomā drīkst paturēt līdakas, kas sasniegušas 50 centimetru garumu.

Līdzīga norma ir noteikta arī zandartiem. Lomā drīkst paturēt piecus zandartus, kas sasnieguši 45 centimetru garumu. Turklāt, tikai viens zandarts drīkstēs pārsniegt 75 centimetru garumu.

Makšķerniekiem jāņem vērā, ka līdz 15.maijam aizliegts lomā paturēt salates jeb meža vimbas, bet līdz 31.maijam - zandartus.

Šodien beidzas arī liegums makšķerēt vairākos kanālos un caurtecēs - Juglas kanālā, Loču kanālā, Mazo Baltezeru un Lielo Baltezeru savienojošā ūdenstecē, Alūksnes ezeru un Pārmetņa ezeru savienojošā ūdenstecē, Varkaļu kanālā, Mazo Nabas un Lielo Nabas ezeru savienojošā ūdenstecē, Nabas kanālā, Papes ezera kanālā, Tirdzniecības kanālā un citos.

Foto no privāta arhīva

Komentāri (0-1/1)

  • Breksis
    07.05.2024 15:25
    Un kad būs dziesma par līdaku? Nu dikti gribās kārtīgu makšķerējamo dziesmu!

Atstājiet komentāru