2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Bebru ielas mikrorajona siltumtrases komunikācijas sabojātas nejauši, slikto laika apstākļu dēļ

Bebru ielas mikrorajona siltumtrases komunikācijas sabojātas nejauši, slikto laika apstākļu dēļ

SIA “Jēkabpils siltums” šonedēļ informēja, ka siltumtrases avārijas dēļ ceturtdien visu dienu nebūs siltuma mājām Jēkabpilī Bebru un Auseklīša ielu mikrorajonos.

SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko skaidro, ka Bebru ielā 30, mājas pagalmā, mikrorajona rekonstrukcijas darbu gaitā, ar ekskavatora kausu sabojāta noslēgumarmatūra jeb ventiļi. Viens no tiem nolauzts, otrs saliekts un nav izmantojams. Uzņēmumam izdevies bojājumā vietā novērst siltumenerģijas noplūdi, taču lai nomainītu ventiļus, jāiztukšo trase un tas nozīmē, ka jāatslēdz siltumenerģijas padeve diviem mikrorajoniem Bebru un Auseklīša ielas. Ventiļu nomaiņa uzticēta uzņēmumam SIA “Hektors” un kopumā, ar noslēgumarmatūras iegādi un uzstādīšanu, darbi izmaksās aptuveni divus tūkstošus eiro, izdevumu tāme tiks precizēta pēc darbu veikšanas. Jāpiebilst, ka šajā vietā trase rekonstruēta pirms desmit gadiem un šiem ventiļiem bijis jākalpo 30 gadus. Karpenko skaidro, ka sākot Bebru ielas mikrorajona rekonstrukciju, būvuzņēmuma rīcībā bijusi mikrorajona topogrāfiskā karte un bijis zināms, kur un kādas trases atrodas. Kāpēc notikusi šāda avārija neesot zināms, iespējams, ka ekskavatorists ventiļus nepamanījis vai arī varbūt centies rakt tiem pēc iespējas tuvāk, lai nav lieki desmit metri jārok ar lāpstu.

Radio1. par notikušo trases avāriju lūdza komentāru būvdarbu vadītājam Ivaram Joelim. Viņš sacīja, ka negadījums noticis gan slikto laika apstākļu dēļ, jo nepārtraukti lijis lietus, veidojot dubļus un pamatīgas peļķes, gan dažādu apstākļu sakritības dēļ. Vietā, kur atrodas siltumtrases noslegumarmatūra jeb ventiļi, atrodas arī daudz citu komunikāciju. Tā esot viena no sarežģītākajām vietām Bebru mikrorajonā. Iepriekš te esot rakts kabelis un izveidojusies pamatīga dubļu lāma, ekskavatorists strādājot, vēlējies to ar kausu izlīdzināt un nepamanījis dubļos ventiļus, tāpēc tie tika sabojāti. Tas noticis nejauši. Ivars Joelis sacīja, ka šis negadījums ir pārrunāts darba kolektīvā un secināts, ka turpmāk sarežģītās vietās ar būvdarbiem jāvirzās uz priekšu lēnāk, pārbaudot ar lāpstu vai nav virszemes komunikāciju, kuras nejauši var sabojāt. Šī objekta ģenerāluzņēmējs SIA “Ošukalns” neiebilst, ka būs jāsedz radītie materiālie zaudējumi.

Savukārt iedzīvotājiem pārrēķins maksā par apkuri netiks veikts. Aleksandrs Karpnko skaidro, ka Jēkabpilī par siltumenerģiju maksā pēc patērētā daudzuma un laikā, kad apkure būs atslēgta, tā arī netiks patērēta.

Saistīta ziņa: Paziņojums no SIA "Jēkabpils siltums"!

Komentāri (0-3/3)

  • Inese
    02.07.2018 18:33
    Kapec pie mums vienmer remonte,vai labo ielas uz ziemu.Vai tad vasara tam visam nav laika.
  • Guest
    02.07.2018 18:33
    Sabojāta nejauši, slikto laikapstākļu dēl.. Ha - varbūt tomēr šādos laikapstākļos nevajadzētu strādāt? Kas būs pavasarī? sāksiet visu no jauna... ceļu segumus, bruģus pārlikt u.t.t.
  • Iedzivotajs
    02.07.2018 18:33
    Nau brinums ka kaut kas lidzigs notika. Cik haotiski vini strada briziem liekas ka vini ir pec lielam poham .

Atstājiet komentāru