2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpilī notiks biznesa forums "Izaicinājumi biznesa vidē"

Jēkabpilī notiks biznesa forums "Izaicinājumi biznesa vidē"

15.novembrī Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā, notiks biznesa forums "Izaicinājumi biznesa vidē", portālu Radio1.lv informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes padomniece reģionālajos jautājumos Ilze Brice.

Forumā paredzētas paneļdiskusijas par aktuālām uzņēmējdarbības tēmām, prezentācijas, uzņēmēju iedvesmas stāsti. Pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunās LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs un SEB bankas Jēkabpils filiāles vadītājs Kaspars Čanders. Biznesa forumu vadīs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Foruma pirmajā daļā par uzņēmējdarbības vides attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē informēs Jēkabpils pilsētas domes un SEB bankas pārstāvji, bet par Latvijas nodokļu politikas ilgtermiņa stratēģiju - domnīcas "Certus", LTRK un Finanšu ministrijas pārstāvji. Savukārt paneļdiskusijā piedalīsies LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Jēkabpils mērs Salcevičs, SEB bankas galvenais ekonomists Dainis Gašpuitis, domnīcas "Certus" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, LTRK padomes locekle un nodokļu eksperte Elīna Rītiņa, kā arī dažādu Latvijas uzņēmumu un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs stāstīs par pašvaldības redzējumu uzņēmējdarbības vides attīstībai Jēkabpilī, bet ekspertu diskusijā tiks meklēti veidi, kā izveidot tādu vidēja termiņa nodokļu stratēģiju, lai valstī sekmētu straujāku ekonomikas attīstību.

Otrajā foruma daļā iedvesmas stāstos dalīsies SIA "Sedumi", SIA "Virši-A" un SIA "PAA" pārstāvji. Par veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti inovāciju komercializācijas jomā stāstīs zīmolu "Milzu!" un "Garden Snack" ražotāji. Digitālo mārketinga kanālu un sociālo mediju iespējas un izaicinājumus uz Latvijas uzņēmumu piemēru bāzes apskatīs Latvijas Mārketinga profesionāļu kolēģijas biedre Ieva Treija.

"Ik dienu jebkurš uzņēmējs saskaras ar dažādiem izaicinājumiem un pārmaiņām. Vienmēr svarīgi zināt aktuālo informāciju par biznesa vides izmaiņām, attīstību un to ietekmējošajiem faktoriem, kā arī izprast radīto seku iespējas uzņēmējdarbības veicināšanā," aicinot ikvienu uz diskusijām un pieredzes apmaiņu, saka LTRK valdes priekšsēdētājs Endziņš.

"Biznesa vide ir tik mainīga. Attīstās tehnoloģijas, darba metodes, mainās likumdošana, patērētāju vajadzības, arī norises pasaulē agrāk vai vēlāk iespaido ekonomisko situāciju Latvijā. Būt par uzņēmēju nozīmē stāties pretī daudziem izaicinājumiem, nepārtraukti augt un pielāgoties," norāda Jēkabpils mērs Salcevičs.

"Ikdienā strādājot ar Latvijas uzņēmējiem, esmu novērojis, ka vislabākie panākumi ir tiem uzņēmumiem, kas ir atvērti pārmaiņām, meklē jaunas iespējas un ieklausās gan savos klientos, gan konkurentos. Taču jaunās idejas nerodas pašas no sevis - tām ir vajadzīga pieredze, iedvesma un prasme atrast jaunu pieeju," norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Biznesa forumu "Izaicinājumi biznesa vidē" organizē Latvijā lielākā uzņēmēju biedrība LTRK sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 1600 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru - uzņēmumu - apgrozījums 2014.gadā pārsniedza 17,5 miljardus eiro.

Atstājiet komentāru