2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

JK “Namu pārvalde” šodien uz sapulci aicinājusi māju Nameja ielā 20 un 22 iemītniekus

JK “Namu pārvalde” šodien uz sapulci aicinājusi māju Nameja ielā 20 un 22 iemītniekus

Šodien, 14.novembrī pulksten septiņos vakarā SIA “JK namu pārvalde” zālē uz sapulci ir aicināti māju Jēkabpilī, Nameja ielā 20 un 22 dzīvokļu īpašnieki.

SIA “JK namu pārvalde” priekšnieks Aivars Rutmanis informē, ka ir sasaukta sapulce, lai oficiāli lemtu un sastādītu protokolu par mājas iedzīvotāju izvēli mainīt namu apsaimniekotāju. Šim nolūkam visus nepieciešamos dokumentus ir sagatavojuši namu pārvaldes juristi. Tikai pēc dzīvokļu īpašnieku vairākuma lēmuma, kas tiks fiksēts protokolā, ka tie tiešām vēlas, lai viņu mājokļus apsaimnieko SIA “JK namu pārvalde”, uzņēmums pārņems savā apsaimniekošanā mājas Nameja ielā 20 un 22. Tad arī tiks pieprasīti no biedrības “Nameja nami” visi grāmatvedības dokumenti un finanšu atskaite saistībā ar šo namu līdzšinējo apsaimniekošanu. Rutmanis piebilda, ka ideāli, ja reizē ar dokumentiem tiks saņemta arī iedzīvotāju maksātā nauda biedrībai parādu segšanai. Ja tādas naudas nebūs, tad turpmāk namu pārvalde strādās ar katru nemaksātāju, kas dzīvo šajās mājās, lai likuma noteiktajā kārtībā piedzītu parādu.

SIA “JK Namu pārvalde” par sapulci un nepieciešamajām darbībām, lai mājas pārietu namu pārvaldes apsaimniekošanā, jau laikus ir informējusi šo abu namu dzīvokļu īpašniekus, nosūtot uzņēmuma sagatavotu informāciju iedzīvotājiem. Publicējam SIA “JK namu pārvalde” sagatavoto informāciju:

“Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Jēkabpilī, Namejā ielā 20 un Nameja ielā 22 dzīvokļu īpašnieku kopība aptaujas veidā, nolēma ”Uzdot veikt nekavējoties dzīvojamās mājas Nameja ielā 20 un Nameja ielā 22, Jēkabpilī visas pārvaldīšanas darbības Privatizējamais SIA “JK Namu pārvalde”.

Lai Privatizējamais SIA “JK Namu pārvalde” pārņemtu dzīvojamo māju savā apsaimniekošanā nepieciešamas dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums:
par iepriekš uzdoto pārvaldīšanas uzdevumu atsaukšanu un noslēgto pārvaldīšanas līgums laušanu;
par Privatizējamais SIA JK Namu pārvalde piedāvājuma - Obligāti veicamo dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu plānoto ieņēmumu izdevumu tāmes apstiprināšanu;
par dzīvojamās mājas Nameja ielā 20 un Nameja ielā 22, Jēkabpilī pārvaldīšanas un apsaimniekošanas tiesību nodošanu, tas ir, pārvaldīšanas uzdevuma uzdošanu (noslēdzot Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pilnvarojuma līgumu) Privatizējamais SIA JK Namu pārvalde;
par norēķinu veidu (tiešie norēķini vai norēķini ar pārvaldnieka starpniecību) ar pakalpojumu - siltumenerģijas, ūdens un kanalizācijas, atkritumu izvešanas sniedzējiem;
par kritērijiem un metodiku, pēc kādiem tiek noteikta, aprēķināta un uzskaitīta katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamā daļa par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu - siltumenerģiju, ūdeni un kanalizāciju, atkritumu izvešanu.

Kā arī, lai būtu nodrošināta saikne starp apsaimniekotāju un dzīvokļu īpašniekiem Privatizējamais SIA JK Namu pārvalde piedāvā dzīvokļu īpašnieku kopībai ievēlēt dzīvokļu īpašnieku pilnvaroto pārstāvi, kas risinātu jautājumus, kas saistīti ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanu, nekustamā īpašuma stāvokļa uzlabošanu (dzīvojamās mājas remontu, funkcionāli nepieciešama/piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu).

Lai dzīvokļu īpašnieku kopība pieņemtu augstāk minētos lēmumus 2016.gada 14.novembrī aktīvākie dzīvokļu īpašnieki sadarbībā ar Namu pārvaldi ir sasaukuši dzīvokļu īpašnieku sapulci.”

Saistīta ziņa: Pēc desmit gadu pastāvēšanas “Nameja nami” iedzīvotāji vāc parakstus, lai atgrieztos pie namu pārvaldes

Atstājiet komentāru