2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžeta pieaugums nākamgad varētu būt 6,7

Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžeta pieaugums nākamgad varētu būt 6,7

Jēkabpils pilsētas pašvaldības nākamā gada plānotā budžeta provizoriskais ieņēmumu pieaugums salīdzinājumā ar šī gada plānoto budžetu varētu būt 6,7%.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība informē, ka pašvaldības šī gada plānotais budžets bija aptuveni 15 miljoni eiro, nākamgad šis skaitlis varētu būt 16 miljoni eiro.
Patlaban notiek budžeta plānošanas process un galīgie ieņēmumi/izdevumi vēl nav zināmi.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu ekonomikas nodaļas vadītāja Gita Kalniete skaidro, ka pašreizējā budžeta sagatavošanas stadijā vēl grūti precīzi noteikt nozares, kurās būs palielinājums/samazinājums un paskaidrot iemeslus, taču Jēkabpils domes šī gada 11.augusta lēmums nosaka, ka pašvaldības 2017.gada budžeta prioritātes būs: ES fondu finansēto projektu realizācija atbilstoši laika grafikam; Jēkabpils izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana; degradēto pilsētas teritoriju revitalizācija; Jēkabpils vēstures muzeja infrastruktūras un pakalpojumu uzlabošana; pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei; kā arī pilsētas ielu tīkla paplašināšana un esošo pārbūve.

Lai arī konkrēts datums pagaidām nav zināms, Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetu plānots apstiprināt, nepārkāpjot likumā "Par pašvaldību budžetiem" noteikto termiņu.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru