2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Fotostāsts: Krustpils pilī skatāma Lietuvas neatkarībai veltīta fotoizstāde

No 17. februāra līdz 19. martam Krustpils pilī skatāma Prof. Remigijus Venckus (Lietuva) fotogrāfiju izstāde "My love, My home".

Prof. Remigijus Venckus ir mākslas kritiķis un mediju mākslinieks. R. Venckus ir Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes Fundamentālo zinātņu fakultātes Grafisko sistēmu katedras profesors. 
Iepriekš viņš strādājis par asociēto profesoru un vadītāju Izklaides industriju katedrā (Viļņas Ģedimina Tehnoloģiskās universitātes Radošo industriju fakultāte), laikmetīgās mākslas asociēto profesoru (Vitauta Dižā universitātes Mākslas fakultāte) un Radošās industrijas un ekonomikas institūta direktoru (Kazimiera Simonaviča universitāte). Pasniedzis Filozofijas un kultūras studiju nodaļā (Viļņas Universitātes Kauņas Humanitāro zinātņu fakultāte); Audiovizuālās mākslas un Tēlotājmākslas un dizaina nodaļās (Šauļu Universitātes Mākslas fakultāte); Dizaina nodaļā (Viļņas Mākslas akadēmijas Telšu fakultāte).

Remigija Venckus fotografēšanas stils nav viegli atpazīstams, bet diezgan iespaidīgs. Katra viņa jaunā kolekcija sniedz vairāk jautājumu nekā atbilžu; līdz ar to kritika daudziem pētniekiem un kritiķiem ir kļuvusi sarežģītāka.

Foto: Spodra Purviņa

Avots: Teksts - jekabpilsmuzejs.lv

Atstājiet komentāru