2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Mums raksta: Kas ir Krustpils tirgus simbols – uzkodu busiņš vai “Labklājība”? (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās krustpilietis Vladimirs B., lai paustu savu sašutumu un neizpratni, kāpēc Krustpils tirgū izvietotais uzkodu kiosks aizsedz Krustpils tirgus simbolu – skulptūru “Labklājība?” Viņš interesējās, kas regulē tirgotāju izvietošanu Krustpils tirgū? 

Vladimirs B. novērojis, ka “pēc jauno kiosku izvietošanas, kebaba busiņš atrodas laukuma pretējā pusē un aizsedz skatam tirgus simbolu - statuju "Labklājība", tā redzama braucot vai ejot no tilta puses, bet nav redzama, līdz nonāk tai līdzās, braucot vai ejot no pilsētas puses uz tiltu, jo patlaban skatu uz statuju nosedz kebaba busiņš.”

Iedzīvotājs atgādina, ka statuja tika atklāta ar domu, ka tā ir tirgus simbols, kas simbolizē savulaik ēbreju daudzos veikaliņus tagadējā Rīgas ielā, tirdzniecību, tagad “iznāk, ka tirgus simbols ir kebabs.”

Radio1.lv jautājumu, kas plāno vai regulē tirdzniecības vietu no transporta līdzekļa izvietojumu šajā tirgus laukumā, adresēja Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Infrastruktūras nodaļas vadītājam Aināram Skromānam. 

“Pamatojoties uz Jēkabpils novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 1, Jēkabpils novada pašvaldība izsniedz tirdzniecības atļaujas un seko līdzi kārtībai tirdzniecības vietās, tomēr, lai nodrošinātu brīvu tirdzniecību un godīgu konkurenci, vietas tirgotājiem neierāda,” skaidro Ainārs Skromāns.

Viņš piebilst, ka patlaban tiek izstrādāti grozījumu saistošajos noteikumos, lai efektīvāk nodrošinātu tirdzniecību Jēkabpils novada pašvaldības pastāvīgi noteiktajās tirdzniecības vietās. Ainārs Skromāns arī sacīja, ka marta beigās uzņēmumam, kas  izmanto kiosku, beidzas nomas līgums ar pašvaldību. Slēdzot jauno līgumu, arī atrisinās jautājumu par citas tirdzniecības vietas ierādīšanu. Tā varētu būt  pie veikala “Lutra” vai nedaudz tālāk. Jāņemot arī vērā, ka ēdinātājiem, kas izmanto kiosku, ir svarīgs elektrības pieslēgums. Savukārt tirdziņam elektrības pieslēguma vieta nav izveidota, jo neesot aktuāla, jo tas ir zaļais tirdziņš – mājražotāju un amatnieku produkcijas tirdzniecības vieta. 

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-3/3)

  • Erna
    27.03.2024 06:44
    Kādam pavasara saasinajums?Kašķi cilvēks meklē!
  • Haha
    26.03.2024 15:20
    Vispār jau tur ir rakstīts - kotletešu lietus....kebabu Latvijā neviens nav redzējis, jo tās pildītās aploksnes nekur par kebabu nesauc....wraps, shaurma, bet ne kebabs
  • kas
    26.03.2024 15:16
    Ar auto braucot nav jālur pa malām un jāmeklē objekti, bet gan jāskatās uz ceļa.
    Ar kājām ejot visu redz.

Atstājiet komentāru