2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jautājam: Vai esat šogad jau sēņojis un ogojis?

Jautājam: Vai esat šogad jau sēņojis un ogojis?


Spodra Purviņa:
Biju pārbaudīt savu Prezidenta pļaviņu Salacas krastos. Tur pēdējos gados bija skaistas avenes. Tagad pat avenāji pazuduši! Ogu smaržu un garšu izbaudīju gar pļavlņas meža malu, gar lieliem kokiem. Salasiju 0,5 litri! Pa ceļam, kur parasti bija skaistas gailenes, no tām ne miņas, ne smakas.


Lilija Kirilova: Šogad vēl neesmu bijusi mežā sēņot un ogot. Ierasti dodos uz Krustpils pagasta mežiem, bet tur šogad manīts lācis. Neesmu pārliecināta, ka vēlos viņu sastapt.


Inta Malceniece: Uz mežu viena nedodos, jo pati trijos kokos apmaldos. Biju mājas ogās – upenēs, pieci litri pielasiju. Dzirdēju no darba kolēģes, ka iet avenēs, ogas sīkas, bet kaut ko salasa. Mana vedekla iet uz vietējo mežu sēņot, bet šovasar vēl nevienu sēni nav atradusi.


Sarmīte Marčinkova: Tā kā vasaras māja atrodas 25 km attālumā no pilsētas, tad, protams, ir ieiets mežā, bet diemžēl neko daudz salasīt nav izdevies. Tagad ar laika apstākļu maiņu varbūt būs kautkas vairāk...cerība jau mirst pēdējā!!!


Svetlana Polijektova: Šogad man nav sanācis aizbraukt uz mežu ogot vai sēņot. Bija aizbraucis paziņa, stāstīja, ka ogu šogad ir ļoti, ļoti maz. Sēnes arī nemanīja. Meži ir sausi. Varbūt tagad pēc lietavām sāks augt sēnes. Parasti ogās un sēnēs braucu uz Mežāres mežiem.

Atstājiet komentāru