2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jautājam: Vai gādājat citiem dāvanas Ziemassvētkos un cik daudz līdzekļu plānojat tām atvēlēt?

Jautājam: Vai gādājat citiem dāvanas Ziemassvētkos un cik daudz līdzekļu plānojat tām atvēlēt?


Daina Robežniece:
Mums ģimenē pieņemts dāvināt dāvanas tikai bērniem - saldumus un rotaļlietas. Tirdziņos neiepērkos. Labākā dāvana svētkos - veselība. Novēlu visiem mierīgus un gaišus Ziemassvētkus.  Lai svētku cepetis izdodas sulīgs!


Iveta Briņķe: Ziemassvētku dāvanas tiek plānotas. Tās tiek gan iegādātas tirdziņos, gan internetā. Dāvanas tiek pārdomātas, kā ģimenei, tā arī draudzenītēm, radiņiem. Un visbiežāk iepakotas mājās ar savu izdomu fantāziju. Kopējā summa, ko atvēlu dāvanām vidēji ir līdz 300 eiro.


Sandra Bondare: Mūsmājās jau Adventes laika svētdienu pusdienām īpaša smarža. Šajā laikā arī īpašāk dalāmies mīlestībā un labās domās, piedalāmies dažādās akcijās, ziedojam. To esmu mācījusi arī saviem bērniem. Jā, un tieši Ziemassvētku laikā mūsu mājās ienāca ķepainis! Dāvaniņas tiek pārdomātas, tā nav formalitāte! Nejautāju – ko gribi Ziemassvētkos zem eglītes, tā pazūd gaidīšanas prieks un pārsteigums. Piemēram, brālim dāvaniņu nopirku jau oktobrī. Neesmu saņemtās dāvanas mērījusi summā, bet citiem iegādāju tikai to, kas patiešām uzrunā un sajūtu saņēmēja prieku! Ikdienā mums katram trakots skrējiens, tāpēc Ziemassvētkus mīlu bez steigas. Svarīgākais – kopā būšana, tā ir patiesā vērtība un svētība.


Sveta Sasko: Ziemassvētki ir brīnumu un gaidīšanas laiks. Mēs tam savā ģimenē gatavojamies īpaši. Dāvanas tiek gan pirktas, gan esam tās gatavojuši paši, gan pērkot dāvanas esam atbalstījuši vietējos uzņēmumus un ražotājus. Tāpat arī esam dāvinājuši iespēju apmeklēt kādu teātra izrādi. Ir būts ekskursijā uz svētku iepirkšanos Polijā. Ja agrāk dāvanas tika gatavotas visiem, tad pēdējos gados esam vienojušies ar dāvānām iepriecināt tikai bērnus. Lai prieks visiem par kopā būšanu, lai gaiši un klusi Ziemassvētki!


Iveta Skolniece: Parasti dāvanas gādāju lielveikalos, ņemot vērā apdāvināmā cilvēka intereses un vēlmes. Piemēram, grāmata, Lego konstruktors, apģērbs. Taču Ziemassvētkos, kā mēs zinām, dāvanas nes Ziemassvētku vecītis, no kura šogad vēlos saņemt kādu foršu dāvanu karti.

Komentāri (0-2/2)

  • nu
    14.12.2023 09:26
    Atvēlāt? No kurienes vēlāt?
  • Patiesība
    14.12.2023 09:21
    Krīze, visi nabagi, visi parādos, viss dārgs, jāsavelk jostas, nost ar Saeimu! Bet patiesībā visiem viss ir, cilvēki laimīgi.

Atstājiet komentāru