2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jautājam: Kā un kādu Ziemassvētku eglīti rotājat savās mājās?

Jautājam: Kā un kādu Ziemassvētku eglīti rotājat savās mājās?


Velga Gailuma:
Ziemassvētki - visgaidītākie svētki. Kā tradīcija dēlu ģimenes pulcējās laukos. Pēc eglītes mazbērni dodas pēdējā brīdī, kā lielā piedzīvojumā. Rotājam ar pašgatavotiem un seniem rotājumiem. Lai visiem jauks svētvakars.


Dace Laizāne: Mūsu ģimenē ik gadu tiek izvēlēta dabīgā eglīte. Kādreiz gājām vai braucam uz mežu meklēt eglīti, bet pēdējos gados mūsu izvēle ir skaistās, stādaudzētavas “Meža rasas” eglītes, kas lieliski iztur līdz pat Zvaigznes dienai - 6.janvārim. Rotājam klasiski, pēc noskaņojuma. Tā, lai sirdij prieks! Sirdssiltus visiem Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno gadu!


Inese Klišāne: Klišānu mājās egle ir īstā no meža! Rūpīgi gatavojamies tās rotāšanai. Katru gadu mūsu egle tērpjas dažādas krāsas rotājumos. To visu, kā rotāsim, pārspriežu ar dēliem. Šogad egli tērpsim zaļi sudrabotā rotā. Lai silti, ģimeniski visiem Ziemassvētki!


Inga Rudenoka: Eglīte mums ir katru gadu! Mēs izvēlamies dabisko eglīti, man ļoti patīk kā smaržo skujas! Kad bērni bija mazāki, braucām uz tēva mežu paši pēc eglites, tas bija rituāls ar mandarīniem un tēju un našķiem meža zvēriņiem! Eglītes rotājumus pārsvarā izvēlamies vienā krāsā, ir arī daži mīļi rotājumi, dāvināti , tamborēti un no Vīnes atvestie stikla rotājumi.


Santa Kasparsone: (Attēlā kopā ar dēlu Kārli): 45 savas dzīves gadus, mūsu ģimeni priecēja eglīte, ko paši meklējām, brienot dziļus sniegus, vai lecot pāri ūdens pilniem grāvjiem tepat - Lašu mežos, bet patreiz - jau pāris gadus, mums ir ļoti skaista mākslīgā eglīte, kas izskatās kā īstā. To izvēlējāmies, lai ir ilgāks Ziemassvētku prieks istabā. Dzīvā eglīte ātri nobirst, bet šo egli, kopā ar jaunāko dēlu Kārli, uzstādam jau pirmajā Adventē, tā mūs priecē veselu mēnesi. Rotājam ar elektriskajām lampiņām siltajos toņos, ar draugu dāvinātām un pašu iegādātām mantiņām. Vizuļojošā eglīte sagaida mūs ik rītu virtuvē, - dzerot rīta kafiju, un vakaros, pēc darba dienas,- vakariņojot. Kad dēls bija mazāks, viņš pirmo nakti gulēja pie eglītes viesistabā, tās ir vissiltākās un mīļākās atmiņas.


Kristīne Akmene: Ziemassvētku eglītes meklēšana ir mūsu ģimenes tradīcija. Visi kopā dodamies uz mežu, aiznesam zvēriņiem kādu našķi no burkāniem un āboliem un tad meklējam Ziemassvētku skaistuli. Mūzikas pavadījumā mājās rotājam eglīti visi kopā ar rotājumiem, kas ir bijuši pašu sagādāti vai uzdāvināti - bērniem un arī pieaugušajiem, tas vienmēr ir bijis aizraujošs process.

Atstājiet komentāru