2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jautājam: Vai esat to vidū, kas sākoties Jaunam gadam apņemas kaut ko savā dzīvē mainīt?

Jautājam: Vai esat to vidū, kas sākoties Jaunam gadam apņemas kaut ko savā dzīvē mainīt?


Ieva Druveniece:
Es uzskatu, ka kaut ko apņemties darīt vai mainīt dzīvē vajag tad, kad ir sajūta, ka nepieciešamas pārmaiņas. Un to var darīt jebkurā dienā. Tomēr Jaunā gada sākums ir īpašs notikums, kad ir patīkami atskatīties uz piedzīvoto un padomāt, kā sevi attīstīt turpmāk, jo reti kad ikdienas steigā izdodas to izdarīt. Man patīk pasapņot, kādas sajūtas es vēlētos piedzīvot nākamajā gadā, citreiz tās vizualizējot vēlmju kolāžā, ik pa laikam tajā ieskatoties gada garumā.


Ineta Buka: Ir bijuši gadi, kuros ir apņemšanās, šis ir bez īpašām vēlmēm vai uzdevumiem. Vienīgā šī gada apņemšanās ir izmest laukā visu lieko, to pagājušgad neizdarīju. Patiesībā nav vajadzīgs 1. janvāris, lai ko jaunu uzsāktu. Ir jābūt vēlmei kaut ko mainīt. Ļoti interesanti, bet ir lietas, kas ir piepildījušās it kā pašas no sevis. Tā viegli... Bet visgrūtāk ir mazāk ēst un vairāk kustēties.... 


Aigars Stūrāns: Jā. Esmu sācis un turpinu mācīties akadēmijā JAUNĀ ĒRA, ko silti iesaku visiem, kuri grib izdzīvot šajā sarežģītajā laikā! Tur māca atrast izeju no jebkuras situācijas. Viss ir atkarīgs, tikai no sevis paša!


Dace Bērziņa: Noteikti ir svarīgi izvērtēt iepriekšējā gadā veikto un piedzīvoto. Personīgi man vajag skaidrus un izmērāmus sapņus/mērķus. Jāatzīst, ka neesmu no cilvēkiem, kas ik gadu uzsāk jaunu dzīvi  - šis gads būs neliels izņēmums, jo ir nobrieduši un gatavi startam daži jauni projekti.


Anita Katiņa: Jebkura apņemšanās, protams, ir apsveicama, kāpēc gan atskaites punkts nevarētu būt 1. janvāris? Svarīgākais, lai tā tiktu īstenota. Piederu tiem cilvēkiem, kurus sauc par sliņķiem, Bils Geits teicis: „Es darbam vienmēr meklēju slinkus cilvēkus, jo tikai viņi atradīs vienkāršāko veidu, kā paveikt uzdoto.” Iespējams, ka tas izskaidro, kāpēc, sākoties jaunam gadam nekad neesmu apņēmusies ko mainīt, bet, ja apņemos, tad izplānoju un cenšos darīt tā, lai nav jāpārdara vēlreiz.

Atstājiet komentāru