2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 24.maijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 24.maijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņš klausieties: Pagarina balsošanas laiku šodien un balsot varēs tikai savā iecirknī; Iedzeršanas laikā Riebiņu novadā sašauts vīrietis; un Eirovīzijas balsu skaitīšanā pieļauta kļūda; vairākas valstis ieguvušas citas vietas.

Radio1 Riebiņu Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 zi«nās klausieties: Sestdien jēkabpilieši aicināti uz dižkoncertu “Sanākam, sadziedam, sasadancojam”; Pērn pieaudzis Viesītes aprūpes centra apgrozījums; un Brīvdienās kļūs vēl vēsāks, nākamnedēļ siltums lēnām atgriezīsies.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Tiesa bijušajai vides dienesta vadītājai Koļegovai piespriež naudas sodu; Jūnijā nodos ekspluatācijā jaunuzcelto tiesu namu Jēkabpilī; un Šodien visi vēlēšanu iecirkņi ir atvērti līdz pulksten astoņiem vakarā.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņš klausieties: Pagarina balsošanas laiku šodien un balsot varēs tikai savā iecirknī; Iedzeršanas laikā Riebiņu novadā sašauts vīrietis; un Eirovīzijas balsu skaitīšanā pieļauta kļūda; vairākas valstis ieguvušas citas vietas.

Saeima vakar lielā steigā vienojās un atbalstīja opozīcijas iesniegtos Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma grozījumus, kas paredz iepriekšējā balsošanā šodien, 24. maijā, pagarināt vēlēšanu iecirkņu darbu līdz plkst. 20. Tikmēr Centrālā vēlēšanu komisija informē, ka šajās vēlēšanās neturpinās izmēģinājuma projektu, kas iepriekšējā balsošanā ļautu vēlēt jebkurā iecirknī. Tāpēc šodien drīkst balsot tikai savā iecirknī. Jau ziņots, ka radušos problēmu dēļ vēlētāji ceturtdien varēja nobalsot tikai savā iecirknī, ne kā iepriekš tika solīts, ka iepriekšbalsošanā drīkst vēlēt jebkurā iecirknī.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis 39 pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.  19 pārbaudes sāktas par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tajā skaitā par slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju. 12 pārbaudes sāktas par iespējamu administratīvo resursu izmantošanu un astoņas par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. 

Arī datu valsts inspekcija seko līdzi Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisei Latvijā un atbilstoši savai kompetencei ir gatava rīkoties, lai nodrošinātu fizisko personu datu drošību un aizsardzību. Inspekcija norāda, ka dalība vēlēšanās ir būtiskas visu pilsoņu tiesības, vienlaikus fizisko personu datu drošība un aizsardzība ir tiesības, ko ikvienam Eiropas Savienības un arī Latvijas pilsonim garantē Vispārējā datu aizsardzības regula.  

Tikmēr Latvijā šodien stājas spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegums pirms sestdien paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanu dienas izvietot aizliegts radio un televīzijas programmās, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos. Tāpat aģitāciju aizliegts izvietot valsts un atvasinātu publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā. Šodien un rīt aizliegums neattiecas uz informācijas izvietošanu partiju mājas lapās internetā. Tāpat aizliegums neattiecas uz iespēju izmantot tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku un līdzdalību priekšvēlēšanu raidījumos un elektronisko plašsaziņas līdzekļu veidotajiem diskusiju raidījumiem.

Turpinām ziņas

Šonedēļ kopīgas alkohola lietošanas laikā Riebiņu novadā sašauts vīrietis. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova Radio1 informēja, ka otrdien ap plkst.20.40 policijā saņemta informācija, ka Riebiņu novadā, kādā privātmājā, ir noticis sadzīves konflikts, kura rezultātā ir smagi ievainots cilvēks. Ierodoties noradītajā adresē, policisti atraduši 1989.gadā dzimušu vīrieti ar šautu brūci ķermenī. Turpat notikuma vietā likumsargi aizturējuši arī aizdomās turēto personu - 1972.gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju. Vakar ar tiesas lēmumu vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Bargākais sods, kas vīrietim var draudēt, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 22 gadiem.

Trešdien Preiļos aizturēts vīrietis, kurš iepriekšējā naktī, piedraudot ar mačeti, aplaupījis kādu izklaides vietu un veicis arī citas noziedzīgas darbības. Trešdienas naktī Preiļu policijas iecirknī saņemta informācija no kādas Preiļu izklaides vietas, ka tajā bija ieradies nenoskaidrots vīrietis un, piedraudot darbiniekiem ar mačetei līdzīgu priekšmetu, nolaupījis alkoholiskus dzērienus, pēc kā atstājis telpas, un devies nezināmā virzienā. Vēlāk vīrietis pastrādājis vēl divus līdzīgus noziegumus citās izklaides vietās. Policija vīrieti aizturējusi. Vakar viņam ar tiesas lēmumu tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pašlaik likumsargi turpina visu triju notikumu izmeklēšanu. Maksimālais sods par laupīšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Un vēl

Noskaidrojies, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā vairākas valstis neierindojas tajās vietās, kā sākotnēji domāts, – atklājies, ka balsu skaitīšanas procesā ir pieļauta kļūda. Saskaņā ar jaunajiem un pareizajiem balsojuma rezultātiem, Igaunijas pārstāvis Viktors Krons no 19. vietas noslīdējis uz 20. vietu. Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ir ieguvis papildu punktu, bet joprojām saglabā trešo pozīciju. Tikmēr Zviedrija no sestās vietas ir pacēlusies uz piekto vietu, kuru ieņēma Norvēģija, valstīm samainoties vietām. Ziemeļmaķedonija ir apsteigusi Azerbaidžānu un ieņem septīto vietu. Baltkrievija no 25. vietas ir pacēlusies līdz 24. vietai, apsteidzot Vāciju. Kļūda bija pieļauta, apkopojot Baltkrievijas balsojuma rezultātu.

Radio1 Riebiņu Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Apstiprināts projekts “Bicānu ezera ekspluatācijas jeb apsaimniekošanas noteikumu izstrāde”.  Projekta kopējās izmaksas ir 5 tūkstoši 929  eiro, bet tā finansēšanu 100% apmērā nodrošina vides aizsardzības fonds. Projekta mērķis ir izstrādāt Bicānu ezera ekspluatācijas (apsaimniekošanas) noteikumus, tādējādi nodrošinot racionālu ūdens un bioloģisko resursu izmantošanu un aizsardzību. Projekta gala rezultātā tiks sagatavoti Bicānu ezera ekspluatācijas noteikumi 10 gadus ilgam laika periodam. Izstrādātie noteikumi palīdzēs izsekot, lai visas darbības ūdenskrātuvē – Bicānu ezerā tiktu veiktas atbilstoši saskaņotajiem dokumentiem. Turklāt šie noteikumi Riebiņu novada domē tiks pieņemti kā saistošie noteikumi, kas nosaka ūdens objekta apsaimniekošanu. 

Riebiņu novada dome 8. augustā plkst. 11 pašvaldības ēkā rīko sev piederoša nekustamā īpašuma “Skolas”, Silajāņu pagast mutisku izsoli ar augšupejošu soli. Īpašums sastāv no  vienas zemes vienības 4.5 ha kopplatībā, bijušās divu stāvu Silajāņu pamatskolas ēkas, palīgkorpusa un saimniecības ēkas jeb pirts. Telpas ir renovētas, ierīkota centrālapkure. Izsoles sākumcena – 150 tūkstoši. Izsoles  kāpuma solis ir tūkstoš eiro. Izsoles dalībniekiem pirms izsoles jāiemaksā nodrošinājums 10 % apmērā no izsolāmā objekta sākumcenas Riebiņu novada domes norēķinu kontā. Ar izsoles noteikumiem var iepazīties domes mājas lapā www.riebini.lv un objektu dabā var apskatīt dabā darbadienās, iepriekš saskaņojot savu vizīti ar Silajāņu pagasta teritoriālās pārvaldes vadītāju Ingu Jurkāni, tālr. . 26480852.

Turpinām ziņas

Riebiņu novada izglītības iestādēs izlaidumi sāksies 30.maijā pulksten 16 ar pasākumu bērnudārzā Sprīdītis. 14.jūnijā pulksten 18 izlaidums Dravnieku pamatskolā. 15. jūnijā paredzēti trīs izlaidumi plkst. 15.00 – Rušonas pamatskolā un pulksten 18  Sīļukalna pamatskolā un Riebiņu vidusskolā 12. klases izlaidums. 16. jūnijā plkst. 18.00 – Galēnu pamatskolā, bet 21. jūnijā plkst. 19.00 – Riebiņu vidusskolā 9. klases izlaidums. 

Jūnijā sāksies arī kapusvētku laiks Riebiņu novada kapsētās un tie ilgs līdz pat augustam. Pirmie kapusvētki notiks 1.jūnijā pulksten 12 Baltskaru kapsētā un pulksten trijos dienā - Prikuļu – Augustova kapsētā. Plašāk par kapusvētku laikiem visās 35 kapsētās lasiet Riebiņu novada mājaslapā.

Jau ziņots, ka Šogad plānota Kapinieku kapsētas kapličas atjaunošan. Kapsēta atrodas Riebiņu novada Sīļukalna pagasta Kapinieku sādžā, pie autoceļa Rožupe-Varakļāni 22. kilometrā. Esošā kapliča tika uzcelta vairāk kā pirms 60 gadiem, tādēļ šobrīd pamati, nesošās koka konstrukcijas, logi, durvis kā arī jumts ir pilnībā nolietojušies. Riebiņu novada pašvaldība šī gada budžetā atjaunošanas darbiem atvēlēja  2 tūkstoši eiro. Kapinieku kapsētā šogad kapusvētki notiks 8.jūnijā pulksten 12.

Un vēl

Rušonas kultūras namā 25. maijā plkst. 19:00 pašdarbības kolektīvu koncerts “Tiekamies maijā”.

Līdz ar autobusu vadītāju atvaļinājumu, skolēnu brīvlaiku un plānotajiem autobusu remontdarbiem, no 27. maija NEKURSĒS autobuss maršrutā Stabulnieki – Dravnieki – Sīļukalns – Galēni – Meža Trūpi – Preiļi. Par iepriekš minētā reisa atjaunošanu informācija tiks sniegta vasaras nogalē.
28.maijā pulksten 18 Riebiņu parkā pavasara triatlons: šaušana vai šautriņu mešana mērķī, 200 m skriešana un 400 m riteņbraukšana.

Veselības un sporta nedēļas ietvaros šī gada 28. maijā plkst. 18.00 Riebiņu parkā notiks pavasara triatlons. Sacensību nolikums pieejams mājaslapā www.riebini.lv

31.maijā pulksten 19 Riebiņu parka estrādē vasaras sezonas atklāšana “Reiz klusā naktī”.

Riebiņu centrālajā bibliotēkā skatāmas vairākas tematiskās izstādes bērniem: “Latvija mana, tēvzeme dārgā!”, “Mūsu bagātība – mātes”, “Eiropas šarms”. No 2. maija aicinām aplūkot Inetas Anspokas pūču kolekciju izstādē “Pūce, pūce, platacīte…”, bet no 3. maija skatāma Preiļu novada pensionāru biedrības priekšsēdētājas vietnieces Marijas Briškas leļļu kolekcijas izstāde “Leļļu karaļvalsts”.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 zi«nās klausieties: Sestdien jēkabpilieši aicināti uz dižkoncertu “Sanākam, sadziedam, sasadancojam”; Pērn pieaudzis Viesītes aprūpes centra apgrozījums; un Brīvdienās kļūs vēl vēsāks, nākamnedēļ siltums lēnām atgriezīsies.

Šonedēļ preses konferencē domes vadībai tiekoties ar vietējo mediju pārstāvjiem Radio1 jautāja, kā domes vadība vērtē Jēkabpils reģionālās slimnīcas transporta izmantojumu? Radio1 rīcībā ir neoficiāla informācija, ka optimizācijas nolūkos ar vienu transporta līdzekli ved gan nelaiķus, gan infekciju slimniekus un citus pacientus, gan pārtiku slimnīcai. Turklāt transporta līdzeklis starp pārvadājumiem netiek dezinficēts. Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka šī informācija ir zināma arī  domes vadībai un tā, kā arī vēl daudzi citi ar slimnīcas darbu saistīti jautājumi,  tika skaidroti ceturtdien domes vadībai tiekoties ar slimnīcas valdes locekļiem. Kraps piebilda, ka uzņēmuma valdes loceklim Gvido Liepiņam ir arī patapinājuma līgums par savas automašīnas izmantošanu, kas nav autoparka sarakstā, ar visnotaļ cienīgu  mēneša maksāju. Nākamnedēļ domes vadība plāno tikties ar slimnīcas kolektīvu un tad pieņemt lēmumu, ko darīt tālāk.

Sestdien, 25. maijā plkst. 18 Jēkabpilī Krustpils saliņas brīvdabas estrādē notiks jau sestais Jēkabpils pilsētas un tuvējo novadu amatierkolektīvu sadziedāšanās un sadancošanās dižkoncerts ”Sanākam, sadziedam, sasadancojam!” Koncerta dalībnieki kopā ar pilsētas iedzīvotājiem sadziedāsies un sadancosies, izejot cauri gadalaikiem. Koncerta režisore – Ingūna Stradiņa, koru virsdiriģente – Agita Ikauniece-Rimšēviča, deju kolektīvu virsvadītāja – Aija Rūliete. Plašāk ar koncerta programmu var iepazīties portālā radio1.lv.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra amatam tiks virzīts Tieslietu ministrijas (TM) Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics.VARAM valsts sekretāra amats ir vakants kopš 2. maija, kad darbu ministrijā oficiāli atstāja līdzšinējais valsts sekretārs Rinalds Muciņš. Pēc ministrijas paustā, Balševica iegūtā kvalifikācija - bakalaura grādi tiesību zinātnēs un informācijas tehnoloģiju jomā, maģistra grāds vadības zinībās, kā arī ilgstošā pieredze darbā valsts pārvaldē, ir atbilstoša, lai sekmīgi pildītu Vides ministrijas valsts sekretāra amata pienākumus.

No "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedra amata atkārtoti atcelts partijas dibinātājs Artuss Kaimiņš. Viņš jau amatu zaudēja pirms dažām nedēļām, bet pats uzskatīja, ka atcelšana nav notikusi atbilstoši frakcijas nolikumam. Frakcijas sēdē Kaimiņš rosināja atkārtoti pārskatīt lēmumu, bet deviņiem deputātiem balsojot par un trijiem pret, Kaimiņš no priekšsēdētāja biedra amata atcelts.

Turpinām ziņas

Viesītes novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Viesītes veselības un sociālās aprūpes centrs" 2018.gadu noslēgusi ar apgrozījuma pieaugumu par 6% un zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" dati. Medicīnisko pakalpojumu sniedzēja apgrozījums pērn bijis 250 tūkstoši 630 eiro, kas ir par 6% vairāk nekā vēl pirms gada. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 13 tūkstoši 142 eiro zaudējumiem pretstatā 4059 eiro peļņai, kas gūta 2017.gadā. Veselības aprūpes centra vadība norāda, ka zaudējumi saistīti ar energoresursu cenu, darba samaksas pieaugumu. Zaudējumus plānots segt no nākamo gadu peļņas. Tāpat pērnā gada pārskatam pievienotajā vadības ziņojumā norādīts, ka šomēnes aprūpes centram ekspluatācijā tiks nodotas telpas bijušajā Viesītes lauksaimniecības skolā.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde uzsākusi pieminekļa statusa atjaunošanas procesu Atašienes pilskalnam. Šo kultūrvēsturisko objektu 1925. gadā atklāja Ernesta Brastiņa vadītā pilskalnu apzināšanas ekspedīcija, bet astoņdesmitajos gados arheoloģe Elvīra Šnore konstatēja, ka pilskalns ir norakts, tādēļ tas tika uzskatīts par zudušu.  Patlaban pilskalns, ar mūsdienu tehnoloģiju metodēm, ir atklāts no jauna. Šāds gadījums ir pirmo reizi Latvijas vēsturē. Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde jau uzsākusi pieminekļa statusa atjaunošanas procesu.Jau ziņots, ka Atašienes pilskalns arī atzīts par 2018.gada arheoloģijas pieminekli un jūnijā tajā paredzēti arheoloģiskie pētījumi. 

Un vēl

Brīvdienās laiks Latvijā kļūs vēl vēsāks un vējaināks, bet nākamnedēļ siltums palēnām atgriezīsies, liecina prognozes. Sestdien no rīta līs Kurzemē, priekšpusdienā un dienas vidū valsts centrālajā daļā, bet pēcpusdienā - austrumos, kur iespējams arī pērkona negaiss. Pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās vietām līdz 14 metriem sekundē, bet svētdien vējš kļūs vēl spēcīgāks, visā valstī 12-17 metri sekundē, visā valstī gaidāms lietus, un gaiss iesils tikai līdz +10..+15 grādiem, valsts austrumos līdz +17 grādiem. Arī brīvdienu naktis būs dzestras, temperatūrai noslīdot zem +10 grādu atzīmes, svētdienas naktī vietām Vidzemē līdz +4 grādiem, bet salnas nav gaidāmas. Jaunās nedēļas sākumā siltums palēnām atgriezīsies, no otrdienas valsts austrumos gaidāmi ap +20 grādiem. Bieži līs, līdz ar to sausums ies mazumā.


Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Tiesa bijušajai vides dienesta vadītājai Koļegovai piespriež naudas sodu; Jūnijā nodos ekspluatācijā jaunuzcelto tiesu namu Jēkabpilī; un Šodien visi vēlēšanu iecirkņi ir atvērti līdz pulksten astoņiem vakarā.


Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien bijušo Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu atzina par vainīgu nepatiesu ziņu norādīšanā valsts amatpersonas deklarācijā un piesprieda viņai naudas sodu septiņu minimālo mēnešalgu jeb 3 tūkstoši 10 eiro apmērā. Tiesa atzina Koļegovu par vainīgu divās viņai inkriminētajās epizodēs, bet vēl vienā bija iestājies noilgums, tādēļ šajā daļā tiesvedība tika izbeigta. 


Sludinājumu portālā "ss.com" par 5 tūkstoši eiro tiek tirgots, iespējams, I šķiras Triju zvaigžņu ordenis, taču Valsts prezidenta Ordeņu kapituls sludinājuma tekstā saskata tā autentiskumu apstrīdošu informāciju. Kā aģentūrai LETA stāstīja Ordeņu kapitula kanclere Karina Pētersone, līdz 1940.gadam Triju Zvaigžņu ordeņa pirmā šķira piešķirta 285 personām - gan Latvijas pilsoņiem, gan ārvalstu vadītājiem, sūtņiem, ministriem, augsta līmeņa dažādām amatpersonām. Tiek pieļauts, ka pārdošanā nonācis tieši šī laika apbalvojums. Savukārt kopš 1995.gada pirmās šķiras ordenis piešķirts aptuveni 100 personām. Ordeņu kapituls iesaka pārdošanā izliktā ordeņa autentiskumu pārbaudīt Latvijas proves birojā, kas var konstatēt, vai attiecīgais apbalvojums ir izgatavots no sudraba un ir apzeltīts.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs vakar brīdinājis Krieviju un citus potenciālos pretiniekus, ka NATO ir gatava izmantot visus tās rīcībā esošos līdzekļus, lai atbildētu uz kiberuzbrukumiem. Stoltenbergs ar šādu brīdinājumu nācis klajā Eiropas Parlamenta vēlēšanu laikā, kad pastāv bažas par iespējamo ārējo spēku iejaukšanos vēlēšanu gaitā. Jau ziņots, ka rietumu sabiedrotie ir apsūdzējuši Krieviju par jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un par kiberuzbrukumiem Ukrainas infrastruktūrai, ko Maskava kategoriski noliedz. 

Turpinām ziņas

Jaunuzceltā Jēkabpils Tieslietu nama nodošana ekspluatācij paredzēta jūnijā. Objekts ir īpašs gan tādēļ, ka būvdarbi notiek Būves informācijas modelēšanas sistēmā, kas atvieglo būvniecības gaitu, gan tādēļ, ka Jēkabpils būs Latvijā pirmā pilsēta, kur vienā ēkā atradīsies visas tieslietu nozares struktūrvienības. Tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem, Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka  iestāžu pārvākšanās uz jauno ēku noslēgsies ne ātrāk kā vēlā rudeni. Arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa šovasar vēl nepāries uz jaunajām telpām. Viņš sacīja, ka vasara ir kāzu laiks un, viņaprāt, nav normāli, ka laikā, kad cilvēkiem notiek dzīves svarīgākās dienas svinības, kāds cits turpat  līodzās nēsā galdus un krēslus, ievācoties telpās.  

Jau ziņots, ka pērn Jēkabpilī tika nojaukts daudzdzīvokļu mājas grausts Viestura ielā 44, savukārt šajā pavasarī tika nojauktas veco dzirnavu drupas Rīgas ielā 211b. Jēkabpils pilsētas domes vadība informē, ka graustu nojaukšana pilsētā tiks veikta arī turpmāk. Grausts, ko varētu likvidēt jau šogad, atrodas Ķieģeļu ielas mikrorajonā, Ziemeļu ielā 1. Kraps sacīja, ka grausta nojaukšanai ir paredzēta zināma naudas summa. Viņš piebilda, lai gan ēkas pirmā stāva logi tiekotr aizmūrēti, tos ātri vien izsitot un ēkā iekļūstot nepiederošas personas. Tāpēc šī grausta nojaukšana esot viena no darbu prioritātēm, kas tiks paveikts šogad. 

Un vēl

Šodien visi vēlēšanu iecirkņi strādā līdz pulksten astoņiem vakarā un vēlētāji var balsot tikai tajos iecirkņos, kur ir reģistrēti, jo tehnisku iemeslu dēļ netiek piedāvāta iespēja iepriekšbalsošanā vēlēt jebkurā no iecirkņiem. Rīt, 25.maijā, Eiroparlamenta vēlēšanu dienā visi iecirkņi durvis vērs pulksten septiņos no rīta un būs atvērti līdz pulksten astoņiem vakarā. Kopumā 2019. gada Eiroparlamenta vēlēšanām reģistrēti 1 miljons 411 tūkstoši 955 balsstiesīgie. Provizoriskie vēlēšanu rezultāti būs zināmi pusnaktī no 26. uz 27.maiju, kad noslēgsies vēlēšanas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Atstājiet komentāru