2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils pilsētas svētkus - "Pilsēta skan" - svinēs 7.-8.augustā (PAPILDINĀTS AR PROGRAMMU)

Jēkabpils pilsētas svētkus - "Pilsēta skan" - svinēs 7.-8.augustā (PAPILDINĀTS AR PROGRAMMU)

Pilsēta skan! Dzied, lec, smej, dej, rūc un dūc! 7. un 8. augustā jēkabpiliešus un pilsētas viesus sagaida dažādas nodarbes, kurās vienoties, izpausties, satikties, individualizēties, klausīties, skatīties un baudīt savu esamību pilsētā. Skanēsim kopā!


Ja nav norādīts citādi, pasākumi svētku ietvaros apmeklējami bez maksas.

 

Svētki ieskanēsies piektdien, 7. augustā.

 

Jēkabpils pilsētas svētku ievadā piektdien, 7. augustā plkst.19.00 notiks muzikāla komēdija “Septiņas vecmeitas” Krustpils brīvdabas estrādē. Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

 

Vakarā – plkst.21.00 Jēkabpils tautas nama pagalmā sāksies Kino Plača Dārza svētki. Svētkos skanēs mūzika Jēkabpils jauniešu apvienības “Order” izpildījumā un demonstrēs festivāla “Short Riga” sagatavoto īsfilmu programmu. Būs arī pārsteigumi.

 

Sestdienu, 8. augustu sāksim ar garīgo dimensiju.


Plkst.9:00 Jēkabpils Romas katoļu baznīcā sāksies ekumeniskais dievkalpojums. Plkst.9:45 šeit pat notiks garīgās mūzikas koncerts. Vijolnieka Arvīda Zvaguļa un pianistes Ivetas Serkovas izpildījumā skanēs Johana Sebastiana Baha, Arvo Perta un Žila Masnē skaņdarbi.


Pēcpusdienā – plkst.16:00 Jēkabpils Sv.Miķeļa luterāņu baznīcā latviešu vokālās lirikas skaistākās lappuses skanēs tenora Ingus Pētersona un ērģelnieka Aivara Kalēja izpildījumā. Uz šo koncertu ieeja par ziedojumiem.

 

Daugava rūks!


Plkst.10:00 Daugavā pie tilta sāksies ātrumlaivu treniņi, bet plkst.11:30 – ātrumlaivu sacensību “Latvijas Republikas čempionāts ātrumlaivām” atklāšana. Sacensību Jēkabpils posms norisināsies no plkst.12:00 līdz plkst.17:00, tās vērot varēs no pilsētas aizsargdambja.

 

Lai visa pilsēta skan!


8.augusta rīta pusē ieskandināsim svētkus pilsētā. Kapelas “Kreicburgas Ziķeri” vadībā ar velosipēdiem izbrauksim visu pilsētu no Krustpils brīvdabas estrādes līdz pat Vecpilsētas laukumam! Braucienam „Kopā labāk un krāsaināk” aicināts pievienoties ikviens velosipēdists – kopā ar ģimeni, draugiem vai vienkārši tāpat.


Brauciena starts plkst.10:30 stāvlaukumā pie Krustpils brīvdabas estrādes. Brauciena maršruts: Rīgas iela – Vienības iela – Draudzības aleja – Viestura iela – Pormaļa iela – Dambja iela – Brīvības ieva - Pasta iela – Vecpilsētas laukums.


Lai būtu patiesi krāsaini – izrotāsim savus velosipēdus!

 

Bērniem – viss Kena parks!


No plkst.12:00 skanēs viss Kena parks, jo šeit būs dažādi notikumi, kurus vērot un kuros līdzdarboties mazajiem jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem. Jāpiebilst, ka garlaicīgi šeit nebūs arī bērnu vecākiem.


Tūlīt pēc pasākuma atklāšanas – jau plkst.12:15 šeit sāksies krāsaina un atraktīva izrāde „Medus Rausis”. Tajā stāstīts par darbiem un nedarbiem, par prieku un draudzību, par savstarpēju atbalstu un palīdzību. Plkst. 13.00 baudīsim dziesmas un dejas jēkabpiliešu izpildījumā.


Plkst.14.00 Kena parkā sāksies jautrākā dzimšanas dienas ballīte! Uz to aicinām mazos jēkabpiliešus līdz 12 gadu vecumam, kuriem 8. augustā ir dzimšanas diena! Svinēsim kopā ar atraktīvo Lauvēnu un draugiem uz svētku skatuves. Pieteikšanās iepriekš Krustpils Kultūras namā, pa tālr. 22018831 vai Kena parkā pirms ballītes sākuma.

 

Turpinājumā – plkst.15.00 sāksies muzikāls izglītojošs dziesmu un eksperimentu šovs „Ķertais Profesors”. Šovā dzirdēsiet jautras bērnu izpildītas dziesmas par brīnumiem, ķīmiju un fiziku, kas savīsies kopā ar paraugdemonstrējumiem.


Plkst.16.00 šeit notiks „Latvijas karaoke čempionāts 2015” - Jēkabpils konkursa atlase. Divi labākie izpildītāji iekļūs konkursa finālā, kurš notiks 16. un 17. oktobrī. Konkursā var piedalīties neprofesionāli dziedātāji, kas sasnieguši 18 gadu vecumu. Informācija par konkursu: www.mrkaraoke.lv Pieteikšanās konkursa atlasēm notiek konkursa mājas lapā, kā arī konkursa atlases norises vietās.


Visas dienas garumā Kena parkā būs jautras rotaļas un atrakcijas, sporta aktivitātes un konkursi. Varēs vizināties ar ponijiem Domino, Piparu un Trigiju. Būs arī jaunums - atrakcija pirmskolas vecuma bērniem – vizināšanās ar laivām ūdens baseinā, kā arī “Artakiāde” – radošās darbnīcas, spēles, eksperimenti un citas nodarbes.

 

Ātrāk un veiklāk – stāvlaukumā pie Krustpils brīvdabas estrādes!

 

No plkst.11:30 stāvlaukumā pie Krustpils brīvdabas estrādes ies vaļā dažādas sportiskas un dinamiskas aktivitātes. Līdz plkst.13:30 šeit notiks strītbola turnīrs - nakts turnīra divu labāko komandu cīņa par iespēju doties uz Ghetto Games Rīgā, Krastmalā. Būs arī BK „Jēkabpils” basketbolistu paraugdemonstrējumi, konkursi, uzstāsies karsējmeitenes.

 

Pusstundu no plkst.13:30 notiks soda metienu konkurss un dažādas aktivitātes Jēkabpils Jauniešu domes teltī, bet 14:00 sāksies stundu garš Motociklu šovs „Stuntfighters show”. Tas ir unikāls streetbike freestyle šovs profesionālas motokaskadieru komandas izpildījumā. Paši kaskadieri sevi sauc par labāko freestyle tandēmu pasaulē, kas ar motociklu var izdarīt gandrīz visu, ja vien zem tā riteņiem ir asfalts, bruģis vai jeb kurš cits monolīts segums.

 

No plkst.15:00 būs dažādas aktivitātes Jēkabpils Jauniešu domes teltī, bet no plkst.15:30 divas stundas notiks florbola spēle “Labais krasts pret kreiso” - nakts turnīra divu labāko komandu cīņa par iespēju doties uz Ghetto Games Rīgā, Krastmalā.

 

Visu norišu laiku šeit varēs aplūkot moto kluba “Brīvības gari” motociklus, vizināties kā arī aprunāties ar pašiem motociklu vadītājiem.

 

Skan pilsētas ielas un laukumi!

 

Jau no plkst.10:00 Brīvības ielā posmā no Pasta ielas līdz Jēkaba ielai ies vaļā tirgošanās amatnieku gadatirgū “Labas lietas labiem cilvēkiem”, bet no plkst. 11:00 laukumā pretim Jēkabpils Tautas namam ar devīzi “Radam un rādām” sāksies dažādas akcijas un prezentācijas.

 

Plkst.11:30 akcijā “Bibliotēka rullē!” pilsētas ielās dosies motociklistu parāde – Jēkabpils pilsētas bibliotekāres kopā ar moto klubu “Old Sharpers”. (Maršruts: Salas pagasta “Gravāni” - Brīvības iela - Stadiona iela - Zaļā iela - Neretas iela - Bebru iela - Vienības iela - Rīgas iela - Varoņu iela (līdz Krustpils Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcai Zīlānu ielā) - Rīgas iela - Vienības iela - Brīvības iela – Pasta iela – Viestura iela - laukums pie Justīcijas nama). Retro motociklu izstāde un dažādas atrakcijas moto kluba “Old Sharpers” vadībā laukumā pie Justīcijas nama notiks no plkst.12:00.

 

Tāpat no plkst.11:00 līdz plkst.15:00 laukumā pie Tautas nama pilsēta skanēs deju soļos, mūzikā, balsīs, teātra jokos un smieklos kopā ar kapelu „Kreicburgas Ziķeri”, Krustpils Kultūras nama jaukto vokālo ansambli „Vakarvējš”, Jēkabpils tautas nama Eiropas deju kolektīvu „Daugavietes”, Krustpils pagasta kultūras nama jaukto ansambli "Krustpilieši" un Variešu kultūras nama amatierteātri „Servīze” izrādē – seriālā „Kad vecmāmiņai miegs... 1.sērija – nenāk, 2.sērija – nāk”, kas sāksies plkst.14:00.

 

No plkst.12:00 līdz plkst.15:30 Jēkabpils Mežaparkā norisināsies “Latvijas Nūjošanas kauss 2015”.

 

Plkst.13:00 uz pilsētas aizsargdambja atklās sadraudzības pilsētas Sokolovas – Podlaski soliņu.

 

Savukārt no plkst.13:00 līdz 17:00 Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļā “Sēļu sēta” tradīciju jostu Mazākumtautību Kultūru sētā “Dziedam un dejojam kopā” vīs mazākumtautību deju kopas un ansambļi. Kopā baudīsim tradicionālās dziesmas, dejas un nacionālos ēdienus. Būs arī tautas amatieru izstāde un radošā darbnīca bērniem.

 

Bet Jēkabpils pilsētas bibliotēka aicina doties ekskursijā pilsētas vēsturē “Jēkabmiesta senie stāsti. Dzintarzeme” un tikties no plkst. 14:00 līdz 16:00 uz Dzintarzemes robežas – Pasta ielas galā pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vai pretī Strūves parkam uz dambja. Solīts, ka varēs uzzināt daudz jauna un pārbaudīt arī savas zināšanas pilsētas vēsturē.

 

Kopumā septiņās vietās - Zaļās un Pasta ielas stūrī pie pieminekļa, pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas ēkas stūra, Kalpaka laukumā pie pieminekļa postamenta, tālāk Kalpaka laukumā, divās vietās Strūves parkā, kā arī uz dambja – varēs dzirdēt stāstus par Dzintarzemi - par tās izcelsmi un vēsturi un to, kā Dzintarzemes darbaļaudis par taisnību cīnījās. Stāstīs par dzimtām, kas tur dzīvojušas un to likteni, par piekoptajiem amatiem, Jauno mežu un Pilsētas dārzu. Par to, kā ļaudis atpūtās un svinēja, par Daugavu kā maizes devēju, jēkabpiliešu biedu un izklaides vietu un – galu galā - par to, kā Dzintarzemē zemi dalīja. Katrā stāstu vietā gaidīs jautājums, uz kuru jāsniedz atbilde. Balvā neliels cienasts atbildētājam un viņa draugiem.

 

No plkst.22:00 līdz pat 3:00 naktī laukumā pie Justīcijas nama naktsklubs “Cita atpūta” organizēs vakara disko.

 

Krustpils pilī - ekskursija

 

Gan jēkabpiliešiem, gan pilsētas viesiem gida pavadībā būs iespēja apskatīt pili – plkst. 12:00 sāksies ekskursija latviešu valodā, plkst.13:00 – angļu valodā, bet plkst.14:00 – krievu valodā.

 

Svētku gājiens “Jēkabpils skan!”

 

8.augustā plkst.17:40 sāksies Jēkabpils pilsētas svētku gājiens “Jēkabpils skan”. Aicinām gājienam pievienoties ģimenes, darba kolektīvus, biedrības, amatiermākslas kolektīvus, sporta komandas un visus, visus jēkabpiliešus un pilsētas viesus!

 


Pieteikšanās gājienam, rakstot uz e-pasta adresi info@jkp.lv. Pieteikumam jāpievieno divi sevi raksturojoši teikumi. Gājienam lūdzam sagatavot atpazīšanas zīmi.


Pulcēšanās gājienam un stāšanās pie Kena parka Kļavu ielā. Gājiena maršruts: Vienības iela – Brīvības iela – Pasta iela – Vecpilsētas laukums.

 

Svētku kulminācija Vecpilsētas laukumā

Plkst.18:00 Vecpilsētas laukumā iesoļos svētku gājiens, un tūlīt pēc svinīgajām uzrunām uz lielās skatuves sāksies Jēkabpils Kamerorķestra koncerts. Orķestra un solistu Arvīda Zvaguļa (vijole), Māra Kuģa (oboja), Māra Rozenfelda (akordeons), Jāņa Briškas (saksofons) izpildījumā dzirdēsim iemīļotus skaņdarbus un izcilu mūziku.


Plkst.19:00 šeit sveiksim “Gada Jēkabpilieti” un sportistus kā arī baudīsim “Deju rakstus, skaņu rakstus” Jēkabpils deju kolektīvu “Delveri” un “Krustpilietis” izpildījumā, bet plkst.19:30 godināsim akcijas “Mans labais kaimiņš” laureātus.


Plkst.19:50 sāksies Latvijā pazīstamā dziedātāja, dažādu pasākumu vadītāja - karstasinīgā Roberto Meloni šovs. Tajā - populāri pasaules un latino hiti kopā ar brazīlietēm no Riodežaneiro un Sansalvadoras.


Plkst.20:30 uz skatuves kāps Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība “Promenāde” ar solistiem – Uģi Rozi un Anmary. “Promenādē” savienojas jaunība ar pieredzi, muzikāla brīvība ar tradīciju, divas skanīgas un šarmantas balsis, bet visa pamatā ir laba dzeja (Inese Zandere, Māris Čaklais, Ojārs Vācietis, Māris Melgalvs u.c.) un, protams – Jāņa Lūsēna mūzikas rokraksts, kas šajā projektā guvis jaunas krāsas līnijas un izteiksmes veidu.
Plkst. 21.30 uz Jēkabpils pilsētas svētku lielās skatuves sāks skanēt “Buramdziesmas” - Imanta Kalniņa mūzika ar Broņislavas Martuževas, Māras Zālītes, Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeju Zanes Gudrās un Olgas Rajeckas izpildījumā.


Pēc koncerta – plkst. 23:00 sāksies svētku salūts. Tā devīze šogad sasaucas ar pilsētas svētku devīzi – “Pilsēta skan”. Lai pilnībā baudītu uguņošanu, lūgums skatītājiem izvietoties uz pilsētas aizsargdambja Daugavas kreisajā (Jēkabpils) krastā.


Pēc salūta Vecpilsētas laukumā sāksies svētku balle. Dejošanai nepieciešamo muzikālo pavadījumu nodrošinās apvienība “Jūras Vilki” no Jūrmalas un jēkabpilietis DJ Balodis.

 

PILSĒTA SKAN!

JĒKABPILS PILSĒTAS SVĒTKI 2015

PIEKTDIENA, 7.AUGUSTS
Krustpils brīvdabas estrāde SKAN
19.00

Muzikāla komēdija "Septiņas vecmeitas"

Lomās Olga Dreģe, Mirdza Martinsone, Raimonda Vazdika, Laila Kirmuška un citi

Biļešu cena 5, 7 un 9 €. Biļetes Biļešu Paradīzē

Kino Placis SKAN
21.00

Kino Plača Dārza svētki Jēkabpils tautas nama pagalmā

Spēlē grupa “Order”, skatāma festivāla “Short Riga” sagatavotā īsfilmu programma

SESTDIENA, 8.AUGUSTS
Baznīcas SKAN

9.00

Ekumeniskais Dievkalpojums un garīgās mūzikas koncerts

Arvīds Zvagulis (vijole), Iveta Serkova (klavieres)

Programmā J.S. Bahs, A. Perts un Ž. Masnē

Jēkabpils Romas katoļu baznīca
16.00

Koncertprogramma „Latviešu vokālās lirikas skaistākās lappuses”

Ingus Pētersons (tenors), Aivars Kalējs (ērģeles)

Ieeja par ziedojumiem

Jēkabpils Svētā Miķeļa Evaņģēliski luteriskā baznīca
Daugava SKAN
10.00 Ātrumlaivu treniņi Pie tilta
11.30 Ātrumlaivu sacensību „Latvijas Republikas čempionāts ātrumlaivām” atklāšana Pie tilta
12.00 -17.00 Ātrumlaivu sacensību „Latvijas Republikas čempionāts ātrumlaivām” posms Jēkabpilī Sacensību vērošana no aizsargdambja
Kena parks SKAN
Visas dienas garumā atrakcijas, lielie burbuļi, baseins un “Artakiāde” - radošās darbnīcas, eksperimenti un citas nodarbes – maziem un lieliem!
12.15 Izrāde „Medus Rausis”
13.00 Dziesmas un dejas mazo jēkabpiliešu izpildījumā
14.00

Dzimšanas dienas ballīte!

Mazie Jēkabpilieši līdz 12 gadu vecumam, kuriem 8. augustā ir dzimšanas diena, tiek aicināti to svinēt kopā ar atraktīvo Lauvēnu un draugiem uz svētku skatuves.

Pieteikšanās iepriekš Krustpils Kultūras namā, pa tālr. 22018831 vai Kena parkā pirms ballītes sākuma.

15.00 Muzikāls, izglītojošs dziesmu un eksperimentu šovs „Ķertais Profesors”
16.00 Latvijas karaoke čempionāts 2015” - konkursa atlase Jēkabpilī
Stāvlaukums pie Krustpils brīvdabas estrādes SKAN
10.30- 11.00 Tautas velobrauciens un pilsētas muzikālā ieskandināšana „Kopā labāk un krāsaināk” ģimenēm, draugu kopām u.c. ar velosipēdiem kopā ar „Kreicburgas ziķeriem” Stāvlaukums pie Krustpils brīvdabas estrādes – Rīgas – Vienības – Draudzības al. – Viestura – Pormaļa – Dambja – Brīvības - Pasta – Vecpilsētas laukums
11.30-13.30

Strītbola turnīrs

BK „Jēkabpils” basketbolistu paraugdemonstrējumi, konkursi, karsējmeitenes u.c.

Nakts turnīra divu labāko komandu cīņa par iespēju doties uz Ghetto Games Rīgā, Krastmalā

12.00-17.00 Motociklu apskate un vizināšanās kopā ar moto klubu „Brīvības Gari”
13.30-14.00

Soda metienu konkurss

Aktivitātes pie Jēkabpils jauniešu domes telts

14.00-15.00

Motociklu šovs „Stuntfighters show”

Dažādi konkursi, BK „Jēkabpils” karsējmeitenes, u.c.

15.00-15.30 Aktivitātes pie Jēkabpils jauniešu domes telts
15.30- 17.30

Florbola spēle „Labais krasts pret kreiso”

Nakts turnīra divu labāko komandu cīņa par iespēju doties uz Ghetto Games Rīgā, Krastmalā

Pilsētas ielas un laukumi SKAN
10.00 Amatnieku gadatirgus „Labas lietas labiem cilvēkiem” Brīvības iela posmā no Pasta ielas līdz Jēkaba ielai
11.00 Tautas velobrauciena sagaidīšana Laukums pretī Tautas namam
11.00 Akcijas un prezentācijas „Radam un rādām”
11.00 – 15.00 pilsēta skanēs deju soļos, mūzikā, balsīs, teātra jokos un smieklos kopā ar kapelu „Kreicburgas Ziķeriem”, KKN jaukto vokālo ansambli „Vakarvējš”, JTN Eiropas deju kolektīvu „Daugavietes”, Krustpils pagasta kultūras nama jaukto ansambli "Krustpilieši", Variešu kultūras nama amatierteātri „Servīze”
12.00 -15.30

Latvijas Nūjošanas kauss 2015

 

Mežaparks
13.00 Sadraudzības pilsētas Sokolovas – Podlaski soliņa atklāšana Pilsētas aizsargdambis
13.00-17.00

Mazākumtautību Kultūru sēta „Dziedam un dejojam kopā”

Tradicionālās dziesmas, dejas, nacionālo ēdienu degustācija, tautas amatieru izstāde, radošā darbnīca bērniem kopā ar mazākumtautību deju kopām un ansambļiem

Sēļu sēta
14.00-16.00

Ekskursija pilsētas vēsturē

Jēkabmiesta senie stāsti. Dzintarzeme.

Zaļās un Pasta ielas krustojums pie pieminekļa, pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Kalpaka laukums, Strūves parks, Daugavas dambis
11.30 Bibliotēka rullē!” – bibliotekāru brauciens motociklistu parādē kopā ar moto klubu “Old Sharpers”  Salas pagasta “Gravāni” – Brīvības – Stadiona - Zaļā - Neretas - Bebru - Vienības - Rīgas - Varoņu (līdz Krustpils Sv.Nikolaja pareizticīgo baznīcai Zīlānu ielā) - Rīgas - Vienības - Brīvības – Pasta – Viestura - laukums pie Justīcijas nama
12.00

Retro motociklu izstāde kopā ar moto klubu “Old Sharpers”

Dažādas atrakcijas

Laukums pie Justīcijas nama
17.40

Svētku gājiens „Jēkabpils skan”

Aicinām gājienam pievienoties ģimenes, darba kolektīvus, biedrības, amatiermākslas kolektīvus, sporta komandas un visus, visus jēkabpiliešus!

Pieteikšanās gājienam, rakstot uz e-pasta adresi info@jkp.lv. Pieteikumam jāpievieno divi sevi raksturojoši teikumi. Gājienam lūdzam sagatavot atpazīšanas zīmi.

Pulcēšanās pie Kena parka Kļavu ielā.

Vienības iela – Brīvības iela – Pasta iela – Vecpilsētas laukums

22.00 – 3.00 Vakara disko „Cita atpūta” Laukums pie Justīcijas nama
Krustpils pils SKAN
 

Ekskursijas gida pavadībā

latviešu valodā

angļu valodā

krievu valodā

12.00
13.00
14.00

Vecpilsētas laukums SKAN

kopā ar TV zvaigznēm Ainu Poišu un Roberto Meloni

18.00

Gājiena noslēgums

Svētku uzrunas

Jēkabpils Kamerorķestra koncerts

Skanēs iemīļoti skaņdarbi un izcila mūzika kopā ar solistiem Arvīdu Zvaguli (vijole), Māri Kuģi (oboja), Māri Rozenfeldu (akordeons), Jāni Brišku (saksofons). Diriģents Mārtiņš Bergs.

19.00

Nominācija „Gada jēkabpilietis”

Sporta apbalvojumi

Dejo Jēkabpils pilsētas deju kolektīvi „Delveri” un „Krustpilietis”

19.30 Akcijas „Mans labais kaimiņš” apbalvošanas ceremonija
19.50

Roberto Meloni šovs

Populāri pasaules un latino hiti kopā ar brazīlietēm no Riodežaneiro un Sansalvadoras

 

20.30

Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība „Promenāde”

Solisti Anmary un Uģis Roze

21.30 Zane Gudrā un Olga Rajecka koncertprogrammā „Buramdziesmas” – Imanta Kalniņa mūzika ar latviešu dzejnieku vārdiem
23.00

Uguņošana

Uguņošanas vērošana no aizsargdambja Daugavas kreisajā krastā

Pēc salūta

Svētku balle

Jūras vilki” (Jūrmala) un DJ Balodis

 

 

Atstājiet komentāru