2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Rutas Štelmaheres un Ronalda Brieža grāmatu atvēršanas svētki (FOTO)

Rutas Štelmaheres un Ronalda Brieža grāmatu atvēršanas svētki (FOTO)

“Dzeja – tā pamodina, satrauc, uzrunā ar sevi strīdēties, liek paskatīties uz lietām no cita attāluma,” tā skatītājus uzrunāja Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele, Rutas Štelmaheres un Ronalda Brieža grāmatu atvēršanas svētkos.

Ceturtdienas pēcpusdienā, plkst. 17.00, Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē sveikt dzejniekus un klausīties dzejas rindās bija sapulcējušies dažāda vecuma interesenti.
Klātesošos uzrunāja izdevniecības “Neputns” galvenā redaktore Laima Slava, pastāstot par sadarbību ar dzejniekiem un uzslavējot Jēkabpils pilsētu: “Mūsu acīs Jēkabpils ir viena izcila vieta, no kurienes nākt radošam cilvēkam!”

Savas pārdomas par R. Brieža dzejoļa krājumu izteica viens no krājuma redaktoriem Māris Salējs, norādot uz to cik košs dzejas krājumu esot izveidojis dzejnieks: “Spilgts dzejoļu krājums, kurā ir jāiejūtas – jāveido sava filma.”

Līdzīgi par R. Štelmaheres grāmatu izteicās tās redaktors Jānis Rokpelnis. Viņš skaidroja, ka dzejniecei bijis grūti “pārkāpt pašai sevi”, cenšoties radīt ko labāku nekā par iepriekšējiem darbi, bet tas viņai esot izdevies. “Gaisma kas bijusi iepriekšējā grāmatā nu kļuvusi vēl intensīvāka,” secināja J. Rokpelnis.

Pēc uzrunām interesenti bija iespēja dzirdēt dzejoļus no krājumiem, kurus lasīja paši autori un klausīties Mareka Sarnovska radītajās mūzikas skaņās.
Kā iepriekš tika informēts māksliniece un dzejniece Ruta Štelmahere (1965) dzejoļus publicē kopš 1983. gada, bet Ronalda Brieža (1980) - dzejnieka, dramaturga un kritiķa pirmais krājums iznācis 2004.gadā. Abiem dzejniekiem šie ir trešie dzejoļu krājumi.

Foto: Visit Jēkabpils/facebook.com Jānis Lācis

Atstājiet komentāru