2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Aizvadīta skolēnu skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkursa 1. kārta

Aizvadīta skolēnu skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkursa 1. kārta

10. martā Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā notika skolēnu skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkursa 1. kārta.

Tā kā ir laiks, kad sarosāmies, gaidot mūsu mīļās māmuļas Latvijas simtgadi, akcentējot to savos darbos un ikdienas mērotajos ceļos, arī šī gada skatuves konkursa dalībnieki tika aicināti tematiski saistīt savas skatuves runas ar pašidentitāti, nacionālās un valstiskās identitātes stiprināšanu, izvēloties ieteicamās daiļdarbu tēmas: es pats, valoda, ģimene, mana pilsēta, brīvība, Tēvzeme. Konkursa atlasē  piedalījās 36 Jēkabpils pilsētas daiļrunātāji no 5 Jēkabpils pilsētas izglītības iestādēm – Jēkabpils pamatskolas, Jēkabpils 2. un 3. vidusskolas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas. Kā jau ierasts, konkursa dalībnieki uzstājās un tika vērtēti 5 vecuma grupās, cīnoties par iespēju tikt izvirzītiem uz konkursa nākamo kārtu, pārstāvot tajā mūsu pilsētu.

Konkursa žūrijas komisijas sastāvā bija teātra režisore Ieva Malteniece, dzejniece, rakstniece, dramaturģe un aktrise Agnese Rutkēviča, biedrības „TILTS” vadītāja, psiholoģe, ģimenes psihoterapeite,Jēkabpils Tautas teātra aktrise Inita Zarkeviča. Žūrija atzinīgi izteicās par jaunajiem runātājiem, uzsverot skolēnu uzdrošināšanos uzstāties auditorijas priekšā, ieguldīto darbu un kopto runas kultūru. Konkursa gaitā tika vērtēta skolēnu domas un darbu atklāsme, kontakts ar klausītāju, kā arī dikcija, artikulācija un repertuāra atbilstamība runātājam.  

Pēc ilgstošām, ne vieglām diskusijām ceļazīme uz konkursa 2. kārtu tika piešķirta Jēkabpils 2. vidusskolas skolniecei Viktorijai Bekišai (skolotājas Svetlana Jekaraševa un Marika Vasiļauska) un Anastasijai Veličko (skolotāja Jelena Blumentāle), Jēkabpils pamatskolas skolniekam Valteram Verečinskim (skolotāja Emerita Jermoloviča), Jēkabpils 3. vidusskolas skolniecei Anetei Minalto (skolotāja Inga Vaivode) un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēknim Ērikam Ozolam (skolotāja Kristīne Modnika).

Izsaku lielu pateicību katram vienam daiļrunātājam, pedagogiem, vecākiem un žūrijas pārstāvjiem par brīnišķīgo darbu, kas ieguldīts, kopā skaisti pavadītu dienu, klausoties pilsētas daiļrunātājos.

Lepojamies, vēlam labu ceļa vēju un turēsim īkšķus par mūsu runātājiem arī konkursa 2. kārtā! Lai izdodas!

Konkursa otrā kārta norisināsies 30. martā pulksten 11:00 Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā.

 

Informāciju sagatavoja:

Alise Kļaviņa

Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra vizuālās, vides,  jaunatnes lietu izglītības metodiķe

Atstājiet komentāru