2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Tikšanās ar Noru Ikstenu

Tikšanās ar Noru Ikstenu

Jēkabpils Galvenā bibliotēka 30. martā plkst.10.30 aicina uz tikšanos ar rakstnieci Noru Ikstenu Krustpils kultūras nama Mazajā zālē.

Literatūrā Nora Ikstena debitējusi ar pirmskara rakstnieces un politiķes Annas Rūmanes-Ķeniņas biogrāfiju. Darbojas arī kā publiciste un scenāriste.  Rakstnieces valoda ir tēlaina un bagāta.

Noras Ikstenas sarakstīto grāmatu klāsts ir ļoti bagāts. Rakstniece ir saņēmusi arī vairākas literatūras balvas - Baltijas asamblejas balva (par grāmatu „Nenoteiktā bija”), Literatūras Gada balva (par romānu „Jaunavas mācība”) un laikraksta „Diena” Gada balva kultūrā (par stāstu krājumu „Dzīves stāsti”). Viņas grāmatas ir tulkotas vairākās valodās - igauņu, lietuviešu, angļu, dāņu, zviedru, gruzīnu u.c. Īpašu popularitāti iemantojis romāns „Dzīves svinēšana”. Sarakstījusi scenārijus filmām „Pasaules nepasaule” un „Elles ķēķis”. Arī autores jaunākais romāns “Mātes piens” ir iekarojis lasītāju simpātijas. Tas ir stāsts par pagājušā gadsimta 70.- 80. gadiem. Triju paaudžu sieviešu — meitas, mātes un mātesmātes — likteņu vijums ir kā cieši sapīta bize. Tik cieši, ka sāp matu saknes...

Projekta “Rakstnieku tikšanās reģiona bibliotēkās” ietvaros tikšanos organizē un vada Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra Projektu vadītāja Liega Piešiņa. 

Atstājiet komentāru