2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Pļaviņu mākslas skolas absolventu darbi izstādē „Salidojums”

Pļaviņu mākslas skolas absolventu darbi izstādē „Salidojums”

Pļaviņu Mākslas skolas kolektīvs 2015./2016. mācību gadu aizvada 10 gadu jubilejas svinību gaisotnē. Skola ir dibināta 2006. gadā un sniedz profesionālās ievirzes izglītību mācību programmā „Vizuāli plastiskā māksla”. Apliecību par skolas beigšanu ir saņēmuši 48 absolventi, bet šajā mācību gadā mācību programmas noslēguma darbus izstrādā vēl 17 audzēkņi.

Jau no pirmsākumiem skolai ir savs logo, kurā ir attēlots putniņš ar mākslas simbolu – otu. Logo ir kā talismans visus skolas darbības gadus, tāpēc rīkojot izstādes, tiek izmantots kā iedvesmas avots audzēkņu radošo darbu tēliem un arī izstāžu nosaukumiem.

Līdz 31. martam Jēkabpils Tautas nama Baltajā zālē mākslas skolas putniņš aicina uz izstādi „Salidojums". Šajā izstādē būs apskatāmi dažādu mācību gadu skolas absolventu mācību programmas noslēguma darbi. Darbu autori ir smēlušies iedvesmu mākslas vēsturē, dažādu mākslinieku daiļradē, dabas formu un krāsu skaistumā. Radošie darbi atspoguļo absolventu intereses , filozofiju par dzīvi un mīlestību pret mākslu. Darbu izpildes tehnikas ir ļoti dažādas – eļļas, akvareļa un zīda krāsu gleznojumi, grafikas, māla veidojumi un ciļņi, kā arī radoši dažādu tehniku apvienojumi.

Izstāde būs skatāma līdz 31. martam Jēkabpils tautas nama Baltajā zālē bez ieejas maksas:

darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00,

sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Ceram, ka šī izstāde sniegs bagātu emociju gammu ik katram apmeklētājam un kalpos par iedvesmas avotu arī visiem Pļaviņu Mākslas skolas audzēkņiem un nākošajiem absolventiem.

Papildus informācija pa tālruni skolā - 65134000; direktorei – 29207313

Atstājiet komentāru