2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Vācu pedagogu vizīte Jēkabpilī

Vācu pedagogu vizīte Jēkabpilī

24. un 25.maijā Jēkabpils Agrobiznesa koledžā viesojās Profesionālās izglītības skolas Anhalt-Bitterfeld Vācijā pedagogi.

Vizītes laikā pedagogi tikās ar Jēkabpils Agrobiznesa koledžas profesionālo priekšmetu pasniedzējiem un Jēkabpils uzņēmējiem. Vizītes mērķis bija iepazīstināt un parādīt, cik veiksmīga ir duālā izglītība, kad audzēkņi sāk strādāt uzņēumos jau no 1. mācību gada, kā arī dalīties savā pieredzē sadarbībā ar uzņēmējiem.

Vācijas pedagogi pārstāvēja savas skolas 4 izglītības blokus: pārvalde un ekonomika; noliktavas, loģistika, mazumtirdzniecība; tehniskā nozare – automehāniķi; ēdināšana, gaļas pārstrāde, no kuriem 15 audzēkņi rudenī 2 nedēļu kvalifikācijas praksē strādās Jēkabpils uzņēmumos.

Uz tikšanos ar pedagogiem un atsausaucību uzņemt pie sevis praktikantus bija ieradušies SIA”Marteks”, SIA “Krustpils ceļavējš”, SIA “Likra”, SIA ”DLLA” un SIA “ALB” Optimus mēbeles veikals Jēkabpilī. Šobrīd tiks apkopoti darāmo uzdevumu saraksti, piemeklēti audzēkņi, noslēgti līgumi, lai jau septembrī varētu uzņemt audzēkņus praksē.

Anhalt-Bitterfeldas pedagogi apmeklēja arī vairākus uzņēmumus, kur klātienē varēja apskatīt prakšu vietas un iepazīties ar audzēkņu veicamajiem darbiem. Nelielās ekskursiojās viesojāmies SIA “Marteks”, SIA “Margret” un SIA”ALB” veikalā Optimus mēbeles Jēkabpilī.

Tālāk Profesionālās izglītības skolas Anhalt-Bitterfeld Vācijā pedagogi dosies uz Jelgavu, Zemgales plānošanas reģionu, lai tiktos ar Jelgavas uzņēmējiem un apmeklētu potenciālās audzēkņu prakšu vietas Jelgavā.

Paldies mūsu uzņēmējiem par atsaucību un interesi sadarboties!

Atstājiet komentāru