2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils galveno Ziemassvētku egli iedegs 3.decembrī. Egles iedegšanas pasākumi decembrī norisināsies visā novadā (SARAKSTS)

Jēkabpils galveno Ziemassvētku egli iedegs 3.decembrī. Egles iedegšanas pasākumi decembrī norisināsies visā novadā (SARAKSTS)

Jēkabpils galveno Ziemassvētku svētku egli jau tradicionāli arī šogad iedegs sagaidot otro Adventu. 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP), tiekoties ar žurnālistiem, sacīja, ka novembra pēdējā dienā, 30.novembrī paredzēts doties uz Viesītes puses mežiem pēc pilsētas galvenās Ziemassvētku egles. Pēc tam to vairākas dienas rotās un sestdien, 3.decembrī pulksten 16.00 Vecpilsētas laukumā notiks Jēkabpils Ziemassvētku egles atklāšana.
Jēkabpils kultūras pārvalde informē, ka egles atklāšanā piedalīsies multfilmas varonis Bings kopā ar saviem draugiem. Viņam gaismiņas eglē iedegt palīdzēs sniegavīrs Olafs, lācēns Vinnijs Pūks, jautrākā rūķu meitene Popija un pele Džerijs.

Turpat netālu no eglītes ikvienu gaidīs Ziemassvētku vecītis un Rūķene, pie kuriem atradīsies arī Ziemassvētku pasts. Ikviens mazais jēkabpilietis un novada iedzīvotājs aicināts nākt ar savu vēstulīti, kuru varēs iemest pastkastē, lai Ziemassvētku vecīša rūķīši to laikus izlasa!

Decembrī Ziemassvētku egles tiks iedegtas arī Jēkabpils novada mazpilsētās un ciemos.

Otrajā Adventē, 4.decembrī plkst.16.00 Viesītes Kultūras centrā “Sēlija” norisināsies svētku egles iedegšana, kur muzicēs Evelīna Krama. Laipni gaidīti viesītieši un apkārtējo ciemu iedzīvotāji svētku sajūtas iedegšanā!

4. decembrī – aicina lielus un mazusarī uz Salas ciema galvenās egles iedegšanu.
No plkst. 15.00 pie Salas pagasta pārvaldes ēkas nelielā amatnieku un mājražotāju tirdziņā varēs gan sarūpēt dāvanas, gan iegādāties našķus un karstos dzērienus. Plkst. 16.00 ar dziesmām un rotaļām iedegs Salas ciema galveno egli. Pasākuma dalībnieki aicināti ģērbies silti un nākt rotaļās!

7.decembrī plkst. 18.00 pie Mežāres Tautas namā norisināsies Mežāres pagasta egles iedegšanas pasākums ”Ziemassvētku brīnumā” kopā ar ”Pārsteiguma karuseli”.  

9.decembrī plkst. 15.00-18.00  Ābeļu Tautas namā notiks mazā stiprinieka Ziemassvētku ieskandināšana, kā arī Ābeļu egles atklāšana. Norise: plkst. 15.00 atrakcijas un spēles, plkst. 17.00 tikšanās ar Salaveci, egles izrotāšana ar pašdarinātiem dekoriem un iedegšana. 

12.decembrī plkst. 16.00 pie Variešu pārvaldes ēkas notiks pagasta egles iedegšana. Minnija, Mikijs un Ziemassvētku Vecītis aicinās Ziemassvētku brīnumā!  

13.decembrī plkst. 13.00 Rubeņu Saules skvērā norisināsies pagasta egles iedegšana, kurā piedalīsies bērnu pirmsskolas grupas “Zelta sietiņš”, kā arī ciemiņi – Sniegavīrs Olafs un Rūķene. 

13.decembrī no plkst. 14.00 līdz 16.00 Dignājas pagasta Vandānos pie pagastmājas notiks mazā stiprinieka Ziemsvētku egles iedegšana! Norise: plkst. 14.00 atrakcijas un spēles, plkst. 15.30 tikšanās ar Salaveci, egles izrotāšana ar pašdarinātiem dekoriem un iedegšana. 

21.decembrī plkst. 17.00 Aknīste svinēs Ziemassvētkus kopā ar Olafu, Rūķeni un Ziemassvētku vecīti un iedegs egli. Norises vieta tiks precizēta.

Komentāri (0-4/4)

  • Krišjānis
    30.11.2022 19:52
    Jēkabpils galveno Ziemassvētku egli iedegs 3.decembrī. Egles iedegšanas pasākumi norisināsies visā novadā ____________________________ Paldies par ielikto info visā decembrī!
  • Skolnieciņš
    28.11.2022 06:54
    Pareizticīgo baznīca ir Sātana baznīca. Maskavas patriarhāts ir Sātana rezidence. Kristieši ir sātanisti, bet sātanisti ir kristieši. Ar sentēvu viedumu, Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
  • Skolnieciņš
    28.11.2022 06:53
    Manas egles aug manā mežā. Es necērtu egles. Es godāju senos Dievus un senās Dievietes. Es ticu Latvju Dieviem – Dievam Pērkonam (visvatenajam Pērkonam – Debesu Tēvam; Pērkoņtēvam), likteņa Dievietei Laimai, nāves un dzīvības Dievietei Mārai (Mārai – Veļu Mātei; Mārai – Zemes Mātei, Austras kokam (pasaules kokam, Saules kokam), Dievam Jumim, Dievam Ūsiņam un citiem Dieviem un Dievietēm. Es patiešām ticu. Es ar savu ticību lepojos. Necirtīsim mežā Ziemasvētku egles, labāk praktizēsim dievturību. Un tapsim svētīti. Ar mīļumu un labestību, dievturis Skolnieciņš ©Skolbieciņš 1999-bezgalība :-)
  • Skolnieciņš
    25.11.2022 20:53
    Godāsim Dabas Māti! Necirtīsim eglītes!

Atstājiet komentāru