2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiek  tematisks pasākums  “Īpaša stunda ūdenssaimniecības nozarē 2023”

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiek tematisks pasākums “Īpaša stunda ūdenssaimniecības nozarē 2023”

27. februārī plkst. 14.10 Krustpils kultūras centra Mazajā zālē, interesantā sarunā ar SIA “Jēkabpils ūdens” pārstāvjiem un Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektoru Sandi Dejus!

2023. gada sākumā Jēkabpils vārds ikdienā dažādu ziņu virsrakstos skanēja skaļi. Un ne bez pamata- Daugava demonstrēja milzīgu spēku appludinot Jēkabpils pilsētas un lauku teritorijas, kā arī izdarot milzīgu spiedienu uz aizsargdambi. Plūdu darbos iesaistījās arī SIA “Jēkabpils ūdens” darbinieki. Tas ir stāsts par SIA “Jēkabpils ūdens” izaicinājumu ne tikai strādāt plūdu ierobežošanā un novēršanā, bet tajā pašā laikā uzturēt arī uzņēmuma pamatdarbību- ūdens ieguvi, attīrīšanu un sadali, kā arī notekūdeņu savākšanu, attīrīšanu un novadīšanu. Plūdu situācijā uzņēmuma darbinieki mācījās  nevis pa dienām, bet pa stundām, jo identiskas pieredzes nebija. Vai nu iemācies, vai slīksti plūdos. Saruna ar uzņēmuma pārstāvjiem būs iespēja saprast uzņēmuma darbības nozīmību mūsu ikdienas dzīvē.

Varam būt laimīgi, ka Latvijā ir ļoti augstas kvalitātes ūdens resursi un esam bagāti ar tīru un garšīgu dzeramo ūdeni. Daudzviet pasaulē tas nav tik pašsaprotami un šī bagātība ir jānovērtē, to nenoguris atgādina Rīgas Tehniskās universitātes Ūdens pētniecības un vides biotehnoloģiju institūta vadošais pētnieks Sandis Dejus, kurš ir arī Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektors un jau daudzus gadus diendienā pievērsies dažādu ar ūdeni saistītu jautājumu pētīšanai un risināšanai, kā arī sabiedrības izglītošanai. Pašlaik  asociāciju realizē izglītības projektu, lai veicinātu jaunatni saistīt savu nākotni ar ūdenssaimniecības nozari, kurā veidojas kritiska situācija saistībā ar jaunu speciālistu trūkumu. Dzīve bez ūdens faktiski nav iespējama. Tāpēc rodas jautājums, kas ir svarīgākais cilvēks pilsētā?..... Ūdenssaimniecības speciālists!

Atstājiet komentāru