2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jaunieši rada dziesmas mūzikas menedžmenta platformas “Zvaigznājs” meistarklasēs Jēkabpilī (FOTO)

28. septembrī un 27. oktobrī Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā norisinājās dziesmu rakstīšanas meistarklases jauniešiem, ko rīkoja mūzikas un izglītības platforma “Zvaigznājs” sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, informē pasākuma organizatori. 

Dziesmu rakstīšanas meistarklases vadīja mūzikas un izglītības platformas “Zvaigznājs” mentori - mūziķe Agnese Rakovska un producenti  - Matīss Repsis, Kristaps Ērglis. To laikā jauniešiem bija iespēja apgūt vairākas dziesmu rakstīšanas metodes, redzēt mūzikas producēšanas gaitu un attīstīt prasmi strādāt komandā. 

Divās dziesmu rakstīšanas meistarklasēs tika izveidotas desmit dziesmu skices, kas krietni atšķīrās viena no otras, jo jaunieši spēja pielietot apgūtās dziesmu rakstīšanas metodes, piemēram, kolāžas un domu kartes metodes. Meistarklašu mentorus pārsteidza arī tas, cik dažādi bija jauniešu izvēlētie mūzikas žanri - dziesmas bija gan popa, gan hip-hopa, gan klasiskās mūzikas žanrā. 

Jaunieši meistarklases noslēgumā prezentēja izveidotās dziesmu skices un dalījās atziņās par dziesmu rakstīšanu. Gandrīz katrs otrais jaunietis atklāja to, ka viņam nozīmīgs bija tieši darbs komandā, jo tas deva iespēju iepazīt jaunus cilvēkus, attīstīt savas komunikācijas prasmes, kā arī spēju pielāgoties un nonākt pie idejas kopsaucēja. “Piedaloties šajā meistarklasē, sapratu, ka idejas vislabāk rodas tad, ja ir skaidrs viens no dziesmas elementiem - vārdi vai mūzika, jo ja viens no šiem ir pabeigts, tad otru radīt ir daudz vienkāršāk. Mūsu komandai viss izdevās labi, jo producents uzreiz saprata mūsu ideju, tādeļ vairāk laika varējām veltīt teksta radīšanai,” atklāj meistarklases dalībnieks Lauris, kurš ar mūziku nodarbojas arī ikdienā, aktīvi muzicējot vairākos Jēkabpils Valsts ģimnāzijas sastāvos.

“Mūsu meistarklases ir pierādījušas to, ka jaunieši spēj veidot konstruktīvas sarunas un produktīvi strādāt, lai veidotu dziesmas, kam ir augsta pievienotā vērtība. Mums arī ir būtiski savest kopā jauniešus no dažādām kopienām, izmantojot mūziku kā  metodisku līdzekli. “Zvaigznājs” nākotnē turpinās veidot šādas meistarklases, lai pilnveidotu metodiskos materiālus un izzinātu veidus, kā labāk likt sastrādāties dažādām jauniešu kopienām,” stāsta meistarklašu mentore, mūziķe Agnese Rakovska.

Projekta noslēgumā mentori atzina, ka ir patīkami pārsteigti par Jēkabpils jauniešu darba spējām, kā arī viņu interesi par mūziku un tās producēšanu, iedrošinot viņus turpināt iesākto. Pēc meistarklases un diskusijām jaunieši turpināja diskusijas ar mentoriem, lai gūtu atbildes uz sev interesējošiem  jautājumiem par mūziku.

Atstājiet komentāru