2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī iedegta galvenā Ziemassvētku egle (FOTO, VIDEO)

Jēkabpilī, svētdien 3.decembrī – Pirmajā Adventē -  ar jautru rūķu dziedāšanu un mazo pasākuma dalībnieku līdzi dejošanu, iedegta galvenā pilsētas Ziemassvētku egle. Reizē ar tās iedegšanu svētku rotā ietērpies arī Vecpilsētas laukums – izgaismoti augošie koki, uzkalniņā pulcējušies izgaismoti ziemeļbrieži, ieslēgti citi gaismas dekori.

Šogad Viesītes puses mežos izvēlētā egle ir 15 metrus gara un aptuveni 47 gadus veca. Tā tika nocirsta un uz Jēkabpili nogādāta piektdien, 1.decembrī un līdz svētdienai izrotāta.

Jau ziņots, ka pašvaldības iepirkumā par Jēkabpils pilsētas Ziemassvētku un Jaunā gada dekoru nomu, piegādi, montāžu un demontāžu uzvarēja uzņēmums no Igaunijas “Gala Stage OÜ”, kas veica egles rotāšanu. Šogad Ziemassvētku egle rotāta baltos toņos, izmantojot baltas un sudraba bumbas, kā arī baltas LED gaismas virtenes. 

Tāpat arī vēstīts, ka pilsēta pamazām ietērpjas svētku rota – Rīgas ielas aplī pie tilta pār Daugavu izvietots izgaismots ziemeļbriedis, pie Rīgas ielas laternām rotājas baltas gaismas sniegpārslas, svētku rotā ietērpies Kena parks. Tuvākajās dienās gaismas dekori tiks izvietoti arī citviet pilsētā.

Šogad Jēkabpilī Adventes laikā ir jauns piedāvājums gan ģimenēm ar bērniem, gan dāvanu iegādei   – svētdienu tirdziņi Vecpilsētas  laukumā. Egles iedegšanas dienā darbojās saldumu tirdziņš. Tirgošanās Vecpilsētas laukumā turpināsies arī 10. decembrī –  tautu tradīciju tirdziņā un 17. decembrī –  dāvanu tirdziņā. Visi tirdziņi darbosies tikai dažas stundas no pulksten diviem dienā līdz sešiem vakarā. 

Tirdziņu dienās - 10. un 17. decembrī no plkst. 6.00 līdz 18.30 Vecpilsētas laukums būs satiksmei slēgts.

Foto: Egles ciršana un rotāšana- Jēkabpils novads/Facebook
Egles iedegšana Spodra Purviņa

 

Komentāri (0-1/1)

  • Vērtējums
    05.12.2023 14:57
    Egle smuka, bet apģērbta kā noskrandusi lauku vecene kankaru kankariem. Pilnīga bezgaumība un zemē nomesta nauda!

Atstājiet komentāru