2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils novada galvenajā bibliotēkā skatāma ukraiņu fotogrāfa darbu izstāde (FOTO)

Katru gadu decembrī, laikā no tumsas uz gaismu, no gaidoša klusuma uz mirdzošu prieku, jau tradicionāli Jēkabpils novada Galvenā bibliotēkā notiek pasākums sadarbībā ar Jēkabpils ukraiņu kultūrizglītojošu biedrību “Javir”, informē bibliotēkas informācijas speciāliste Lilija Kirilova. 

Šogad 16. decembrī biedrības "Vidusdaugavas NVO centrs" projektā "Mēs un mūsu atbildība: dažādā Latvija" programmā "Kultūrorientācijas un iekļaušanas pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem" notika Ziemassvētku gaidīšanas pasākums, kurā bija iespēja satikt  foto izstādes ‘’ I не розгадане кохання. Es vienmēr būšu pusceļā uz tevi, jo mīlestības ceļam gala nav…’’ autoru, Vangažu ukraiņu kopienas pārstāvi Vasiliju Komanovski. 

Cilvēki vienmēr cenšas sev nozīmīgus notikumus iemūžināt, un fotogrāfija ir kļuvusi  par vienu no populārākajiem veidiem kā to izdarīt. Vasilijam Komanovskim ( Vasily Komanovsky) fotogrāfija ir aizraujoša nodarbe radošumam un neaizstājams laiks attīstībai.  Skolas laikā apmeklēts foto pulciņš, fotografējot dabu un  cilvēkus ar foto filmu kameru. Šīs fotogrāfijas joprojām ir Vasilija albumā, un katra priecē  ar savu stāstu. Vasīlijs saka: ’Es spēlēju ģitāru un dziedu, rakstu dzeju, filmēju video, un neskatoties uz daudzveidīgajām aktivitātēm, fotografēšana ir mana galvenā aizraušanās. Šī  izstāde ir veltīta mīlestībai, tēmai, kuru līdz galam nevar izprast’’.

Foto izstāde Jēkabpils novada galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz 10. janvārim.

Foto: Jēkabpils Novada galvenā bibliotēka

Atstājiet komentāru