2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krustpils kultūras centra FB profilā uzdarbojas krāpnieki. Centrs aicina neuzķerties

Krustpils kultūras centra FB profilā uzdarbojas krāpnieki. Centrs aicina neuzķerties

Krustpils kultūras centrs savā FB profilā brīdina, ka izmantojot centra vārdu, uzdarbojas krāpnieki.

“Mūsu profilā atkal uzdarbojas krāpnieki! Lūdzam būt uzmanīgiem un vēršam uzmanību - ar saitēm, kur esat aicināti ievadīt savus personas datus - mēs uzvarētājus nepaziņojam. Mums patīk ikvienu redzēt klātienē, saņemot savus ielūgumus mūsu Krustpils KC kasē, turklāt, ikreiz cenšamies priecīgo ziņu par laimestu, nosūtīt privāti,” FB  savā profilā norāda Krustpils kultūras centra darbinieki. 



Sarunā ar Radio1.lv Krustpils kultūras centra pasākumu organizatore Vita Artjomenko stāsta, ka šī jau ir otrā reize, kad krāpnieki, izmantojot iestādes profilu, cenšas no cilvēkiem izvilināt datus. Iepriekš gadījums bijis decembrī un tagad, abās reizēs Krustpils kultūras centram ātri izdevies uzzināt, ka notiek krāpnieciskas darbības un brīdināt sekotājus.

Vita Artjomenko stāsta, ka krāpnieki visbiežāk meklē publikācijas, kuras ir visvairāk cilvēki atzīmējuši ar „patīk”. Parasti tādas publikācijas esot dažādi konkursi ar iespēju laimēt biļetes uz pasākumu. Krāpnieki izvēloties sekotājus un nosūtot tiem paziņojumu Krustpils kultūras centra vardā no izveidota viltus profila, ka cilvēks laimējis biļetes. Lai tās iegūtu ir jāseko saitei un jāaizpilda anketa,  tajā ievadot savus pernsondatus, kurus krāpnieki izmanto noziedzīgos nolūkos.

Vita Artjomenko norāda, ka konkursu uzvarētāji nekad netiek paziņoti ar saitēm, kur iedzīvotāji tiek aicināti ievadīt savus personas datus. Ziņu par laimestu Krustpils kultūras centrs ikreiz nosūtot privāti. 

Vita Artjomenko piebilst, lai nepakļautu sevi riskam kļūt par krāpniecības upuriem, iedzīvotāji tiek aicināti būt piesardzīgiem, izpaužot personas datus, kredītkaršu datus un citu personīga rakstura informāciju. Svarīgi ir drošības nolūkos vienmēr pārliecināties par interneta vietnes adresi, kas tiek atvērta.

Atstājiet komentāru