2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī “kultūras frontē bez pārmaiņām”. Lieldienās vides dekori un svētku programma pēc iepriekšējo gadu scenārija

Jēkabpilī “kultūras frontē bez pārmaiņām”. Lieldienās vides dekori un svētku programma pēc iepriekšējo gadu scenārija

Jēkabpils jau ietērpusies Lieldienu rotā, pilsētā uz satiksmes apļiem un citviet izvietoti Lieldienu dekori. Tiesa gan tie jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem jau ir labi zināmi no daudziem iepriekšējiem gadiem. Šajā ziņā šogad novitātes nav. Tāpat arī nekas nav mainījies svētku programmā – tradicionālais pavasara tirgus, šūpošanās, olu krāsošana, darbnīcas, mīļdzīvnieku Karlīnas zoo un izjāde ar zirgiem. Jāpiebilst, ka Lieldienas ir latviskās dzīvesziņas tradīciju pasākums, kur tradīcijas jau izsenis izveidojušās un cieši saaugušas ar ī ar kristīgajām tradīcijām un galvenās šo svētku izdarības ir zināmas. Taču tas nenozīmē, ka svētku svinēšanas pasākuma scenārijs gadu no gada jāatkārto gandrīz viens pret viens, neienesot kādu novitāti.

Kā informē Jēkabpils novada kultūras pārvalde, Lieldienu pasākums “Nāc nākdama, Liela diena!”Jēkabpilī norisināsies 31.martā. Jau no plkst. 9.00 Dambja ielā un Kena parkā sāksies Lielās dienas raibais pavasara tirgus!

Plkst. 11.00 Kena parka estrādē sāksies koncerts “Nāc nākdama, Liela diena!”. Piedalās: folkloras kopa “Rati”, sēļu tradicionālās mūzikas grupa “Krāce”, TDK “Kauranieši”, TDK “Delveri”, VPDK “Zīlānietis”, bērnu ansamblis “Dziesmiņa”, PII “Zvaniņš” ansamblis “Zvaniņi”, Jēkabpils BJC ansambļi “Kamolītis” un “Supermeitenes”.

Plkst. 11.00 Kena parkā un Dambja ielānorisināsies arī citi tradicionālie svētku pasākumi - olu krāsošana un ripināšana, šūpošanās, izjādes ar zirgiem, “Namdara darbnīca” rotaļas un darbnīcas, mini ZOO “Karlīnas” pūkainie draugi un sportiskas aktivitātes kopā ar Jēkabpils Sporta centru!

Lieldienu pasākuma norisi plānota līdz pulksten trijiem dienā.

Foto no arhīva

Komentāri (0-4/4)

  • Sarma
    18.03.2024 17:53
    Repertuārs nodeldēts kā marle. Tad priekš kam kulturas parvalde jātur?
  • Ahahhahah
    18.03.2024 16:34
    Apli vajag salmu ligzdā sakraut deputātu olas! Vo kur būtu brīnumi!
  • Veltiņa
    18.03.2024 14:36
    Skaidrs, ka jaunus dekorus veidot dārgi, bet vieni un tie paši desmit gadu laikā, arī nav īsti labs risinājums, tad varbūt kaut ko ar esošajiem pamainīt un vienā tajā pašā aplī nelikt vistas vai olas gadu no gada, varbūt ienest kādu jaunu elementu. Ja dekorus mainīt dārgi. Tad varbūt vairāk izdomas svētku programmā, nevis visu 1:1 gadu no gada, gadu no gada...
  • Haha
    18.03.2024 14:10
    Un ko tagad, olu no jauna izgudrot??! Vispār tā ir liela izšķērdība katru gadu jaunus rotājumus gatavot....var papildināt ar ko jaunu vai atjaunot ja pabojājies, bet ne pilnībā no jauna....kur nez vecie paliek??? Varbūt ir jomas, kur vajag ietaupīt un pie reizes mazāk atkritumu veidot ... citādi sanāk kā jaunajam krievam- mašīna jāmaina, jo peļņu trauks pilns .... Rokfelleri

Atstājiet komentāru