2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Krustpils pilī muzicēs Somijas pianists Kari Ikonen ar solo programmu. Ieeja bez maksas

Krustpils pilī muzicēs Somijas pianists Kari Ikonen ar solo programmu. Ieeja bez maksas

10. maijā plkst. 18.00 Krustpils pilī aicina uz pianista Kari Ikonena (Somija) solo programmu "Impressions, Improvisations and Compositions".

Kari Ikonens (dz. 1973) - pianists-komponists, mūzikas maģistrs ir viena no galvenajām figūrām Eiropas džeza un improvizācijas mūzikas vidē. Šobrīd viņš aktīvi darbojas kā solo pianists, kā arī ir dalībnieks vairākos duetos, trio, kvartetos un lielāku muzikālo apvienību sastāvā. Kari ir uzstājies lielos un mazos festivālos, koncertzālēs un mūzikas klubos Padomju Savienībā, Dienvidkorejā, Japānā, Ķīnā, Taivānā, Honkongā, Austrālijā, ASV, Armēnijā, Turcijā, Izraēlā, Krievijā, Senegālā un aptuveni 30 Eiropas valstīs. Viņa klavierspēle un kompozīcijas ir ierakstītas vairāk nekā 50 albumos. Viņa debijas albums “Karikko” 2001. gadā tika apbalvots ar Somijas Grammy, bet 2013. gadā viņš saņēma Yrjö balvu kā Somijas gada džeza mūziķis. Viņa kompozīcijas ir novērtētas starptautiski, iegūstot pirmās vietas Amerikas “Julius Hemphill Compposition Awards” un itāļu “Scrivere in Jazz”. Ikonens ir arī izgudrotājs – revolucionārā Maqiano™ Microtuning sistēma ļauj viņam un citiem pianistiem izpētīt arābu "maqamat" un citus mikrotoņus akustiskajās klavierēs.

"Impressions, Improvisations and Compositions" tika izdots Vācijas izdevniecībā Ozella Music 2021. gada janvārī... un tika izvēlēts par nedēļas albumu ABC Jazz Austrālijā un NDR Vācijā, par mēneša albumu Bayerischer Rundfunk, kā arī iekļauts janvāra Top Jazz sarakstā Mezzo TV Francijā!!! Vēlāk tas tika nominēts Emma balvai, Somijas Grammy balvai, un tika iekļauts "best of 2021" sarakstos trīs kontinentos: Europe Jazz Media Chart, Australian Broadcasting Corporation un New York City Jazz Record.

Ieeja koncertā bez maksas.

Atstājiet komentāru