2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mums raksta: Šausmas Vārpu ielā Jēkabpilī, tā pārvērtusies dubļu jūrā, neizbraucama, neizbrienama (VIDEO)

Mums raksta: Šausmas Vārpu ielā Jēkabpilī, tā pārvērtusies dubļu jūrā, neizbraucama, neizbrienama (VIDEO)

(Papildināts ar pašvaldības sniegto skaidrojumu par radušos situāciju, pievienota pēdējā rindkopa)

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Vārpu ielas Jēkabpilī. «Šausmas Vārpu ielā. Visur dubļi. Pēc remontdarbiem, kas šeit notiek it kā, lai ielu atjaunotu, tā kļuvusi vēl sliktāka, atkušņa laikā dubļu jeb seguma, kas uz ielas uzklāts dēļ tā ir neizbraucama un neizbrienama, pa to izbraukt var tikai ar traktoru.» Iedzīvotāji teic, ka brienot pa ielu ar zābakiem dubļi ir krietni virs kāju potītēm, savukārt ar vieglo automašīnu iela neesot izbraucama. Iedzīvotāji arī jautā vai ielas remontdarbi ziemā nav līdzekļu izšķērdēšana?

Jau ziņojām, ka Vārpu iela ir viena no ielām Jēkabpilī, ko pašvaldība atjauno pēc postījumiem, kas tika nodarīti janvāra plūdos. Tāpat arī vēstījām, ka pašvaldības atbildīgie speciālisti apgalvoja, ka arī ziemas apstākļos ir iespējams kvalitatīvi veikt ielas remontdarbus, jo to pieļaujot tehnoloģijas.

Radio1.lv otrdien sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdza komentēt radušos situāciju un paskaidrot, kāpēc iepriekš tika apgalvots, ka remontdarbus, garantējot kvalitāti, var veikt arī ziemā, ja radusies šāda situācija. Tāpat arī lūdzām informēt, kas un kad tiks darīts, lai iela atkal kļūtu izmantojama un cilvēki varētu normāli piekļūt savām mājām.

"Informējam, ka darbus Vārpu ielā veica SIA “LV Roads”. Jēkabpils novada pašvaldība šī gada 15.septembrī noslēdza līgumu ar izpildītāju par darbu veikšanu, bet diemžēl uzņēmējs darbus uzsāka tikai 4.decembrī. Uz doto brīdi Vārpu ielai ir ierobežota satiksmes kustība, kā arī vakar 19.decembrī, tika veikta seguma planēšana. SIA “LV Rodas” valdes priekšsēdētājs Ivars Joelis informēja pašvaldību, ka ir apzinājis Vārpu ielas iedzīvotājus un izskaidrojis radušos situāciju un pašlaik ielas segums noplanēts, satiksme ir ierobežota, lai apžūtu ielas segums. Pēc pāris dienām tiks veikta atkārtota ielas seguma planēšana un tiks vērtēts par ierobežojumu atcelšanu. Arī dambja pārbūves būvnieki ir informēti, ka Vārpu ielai ir ierobežota satiksme un ielu nedrīkst izmantot, materiālu vai tehniskas piegādei būvdarbu veikšanai," skaidro Ainārs Skromāns.

Aculiecinieku video un foto

 
 

Komentāri (0-10/12)

  • jēkabpiliete
    31.12.2023 07:58
    Atkal Joelis!!!!!! Viņu tak ceļiem tuvumā nevar laist.... Bēdīgi slavens jau kļuva ar Bebru asfaltu.... Laikam SAVS CILVĒKS ...Un nav vienīgā vieta pilsētā, kur uzbērta tāda dubļu zampa... Gribēju iet no sava dārza pa uzbērto ceļu, kurš "iet" gar "Ošukalnu" un iekritu tādā dubļu zampā....knapi laukā tiku...Ka tik tur arī Joelis nav pastrādājis....JĒKABPILS LABO PĀRMAIŅU PILSĒTA....
  • Skatos
    22.12.2023 04:56
    Hm..Tikko iedomājos. To "atjaunošanas" segumu vajadzētu paņemt uz neatkarīgu testu. Pārbaudīt dokumentāciju. Visu jau nenošķūrēs un nenoslēps. 10000 nav ne daudz ne arī maz pret valsts piešķirto naudu un ģeniālām idejām.
  • Skatos
    22.12.2023 04:39
    Es nezinu no kam piederoša karjera šo zampu atveda, bet tas 100% nav tas pats grants seguma materiāls kurš jau bija uz šīs ielas. Te izskatās pēc dolomīta atsijām vai kaut kā tamlīdzīga. Vērtības ziņā tuvu nullei. Kaut kam jau tie ieguves karjeri arī pieder. Un pats galvenais, kas lielākajai daļai jau ir noriebies. Nu cik var meklēt iespējas "piezīsties" valsts piešķirtai naudai? Bez ilgtermiņa kvalitātes? Galvenais ka lielākajai daļai tādu naudas JAU pietiek, bet vajag vēl.. Tak jums viduslaikos rokas nocirstu. Bet tagad likumi, birokrātija un visu var sakārtot skaisti tā ka rokas un pakaļas tīras. Un kur šī raksta vainīgo skaidrojumā ir konkrēti paskaidrojumi, "mēs darījām - jo tā vajadzēja"(nevajadzēja, jo iela pirms tam bija braucama), "mēs darījām, jo bijām droši par to ko izdarīsim", "Mēs atvainojamies ka nesanāca, izlabosim visu uz sava rēķina", "Vainīgs ir izejmateriāla piegādātājs"... Nekā. Tikai " bla bla bla". Vietējie sūdabrāļi. Bumeranga principu neviens nav atcēlis. Gan jau aizrīsieties kad ieņēmumi/ izdevumi pārsniegs robežu.
  • ha ha
    21.12.2023 16:55
    Tie gan būtu brīnumi,ja lietus līst,saules nav un stāstīt,ka dubļu vannas izžūs ;)))) Tā droši vien tikai Jēkabpils viedie saimnieki var domāt ha ha ! Kārtējo reizi patiesība ir pavisam citur ..........
  • No Krustpils novada
    21.12.2023 16:42
    Laukos tā ir katru pavasari. Neviens neceļ tādu brēku kā tagad pilsētniekiem. Kāpēc tad neviens nesatraucas
  • Štuka
    20.12.2023 17:15
    Galcenais apgūt visu piķi! Tagad jau kvalitāte ir ne tikai otršķirīgs, treššķirīgs vai kuras pakāpes jautājums. Galvenais noteiktā laika periodā apgūta nauda! Viss pārējais tik i bijis.
  • Kas
    20.12.2023 14:38
    Prātiņ, nāc mājās
  • Rezumē
    20.12.2023 08:05
    Ar pliku runāšanu nekas netiks līdzēts! Neuztaisiet pagastu un pilsētas svētkus, bet par to naudu pārbaudiet ielas un ceļus! Un vispār, tāda prakse, ka uz ceļiem tiek bērti dubļi, materiāls, kurš iesūc lietu un izmirskst, ir jāizbeidz bērt! Tas ir noziegums bērt ceļus ar tādu materiālu. Visus atbildigos vajadzētu par sačakarētajiem ceļiem cietumā samest un uzlikt naudas sodus! Zb jau galīgi!
  • Akmentiņa kungs
    19.12.2023 22:41
    Laikam šķembas kuras bija paredzētas šim ceļam noziedoja mikrodambim pie bebru katlu mājas.

    Skumji ka tā. Klaji neslēpta nekompetence un zagšana. Varēja vismaz acīs nespļaujot.

    Tagad vēl plūdu naudiņa jāapgūst. Ai ku gards kumoss dažiem labiem onkuļiem. Šķērmi metās. Es saprastu ka zog maitas karteļus veidojot un ceļ cenas, bet ka zog un vēl tik klaji sūdīgi dara. Nekauņas. Liekēži. Asins sūcēji.

    Un tas nejau tikai par šo posmu. Arī citiem. Kur asfalts jau plaisā jauniem segumiem, kur AKU VĀKI ZEMĒ ZŪD JAU PIRMS DILUMKĀRTAS BITĪT MATOS. Tik alkatīgi pagastveči ka nevar to štrunta piķa strēmeli ieliet lai ilgāk tas asfalts dzīvo. Nē. Vai tad no tadiem sīkumu darbiem laba atbirst kādam? Ne tač. Tad nevajag.
  • Tre
    19.12.2023 20:36
    Gar visām Ošukalnakunga kunga majām nolies i asfaltu, i dambjus sabūvēs, un pigu jums
12

Atstājiet komentāru