2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Kaldabruņā uzstādīti oriģināla dizaina gaismas objekti (FOTO)

Īstenojot LEADER programmas projektu „Viedā gaisma Viedajam ciemam”, biedrība „Ūdenszīmes”  Kaldabruņas ciematā ir uzstādījusi četrus oriģinālus gaismas objektus, kas izvietoti pie Kaldabruņas skolas, pie skatu platformas, pie autobusa pieturas un pie Červonkas baznīcas. 

Tie ir 4.5 metrus augsti metāla gaismas stabi, kuru mežģīņotajā griezumā izmantoti Kaldabruņas Māras jostas raksta elementi. Apgaismojums tiek nodrošināts, izmantojot saules un vēja enerģiju. 

Ceturtdien, 29.februārī,  pl. 18.15 aicina visus interesentus uz Viedās gaismas objektu atklāšanas pastaigu. Tikšanās Kaldabruņas kalniņā pie autobusa pieturas, pastaigas laikā apbrīnos gan to viedo gaismu, kas mirdz pie skatu platformas, gan to, kas pie Kaldabruņas skolas. Pastaigu noslēgs ar tējas dzeršanu hiacinšu smaržas pavadījumā  ekspozīcijā "Zaļa zāle ziemā". 

Būs iespēja apskatīt arī šīs ziemas laikā tapušos Červonkas baznīcas logu kausējumus. Pastaigā jānoiet apmēram 2, 5 kilometri, taču  var izmantot arī savus transporta līdzekļus. 

Projekta kopējais finansējums sastāda  20 000 eiro, no tiem  18 000 eiro ir LEADER programmas publiskais finansējums, 2000 eiro ir Jēkabpils novada pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums.

Komentāri (0-5/5)

  • Maksis
    23.02.2024 18:13
    Ja tie apgaismes ķermeņi atrisinātu Kaldabruņā apgaismojuma problēmu un citur, tad varētu teikt,ka nauda ieguldīta cilvēkiem vajadzīgu problēmu risināšanā.Bet tagad tur tikai vakaros apgaismota piramīda ar rakstiem un nekas vairāk.Izniekota nauda !!!! Kur skatījās pašvaldības cilvēki,kuri piešķīra līdzfinansējumu šim kārtējam Jātnieces blefam? Arī Jēkabpils Lauku Atbalsta dienests nezin kāpēc izliekas par beigtām zivīm....Tagad vecā gvarde-Jātniece,Stars,Subatiņš zem pilsētas biedrības Vidusdaugavas aktīvistu karoga atkal zirgā un varēs dalīt laukiem paredzēto naudu pēc vecajiem paradumiem- vispirms savām biedrībām un,ja paliks pāri,tad citiem.Pirms dažiem gadiem Jātniece tik traki centās,ka pat tika krimināli sodīta par dokumentu viltošanu uzņēmumu reģistram.
  • Betmenam
    22.02.2024 11:33
    Kādam piesaistot no kaut kāda tiek atņemts. Sametieties paši no saviem makiem un tad vari plātīties! Svešu naudu sagrābstīt nav māksla!
  • Betmenam!
    22.02.2024 11:30
    Izguli dzērumu!

    Projekta kopējais finansējums sastāda 20 000 eiro, no tiem 18 000 eiro ir LEADER programmas publiskais finansējums, 2000 eiro ir Jēkabpils novada pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums.
  • Betmens
    22.02.2024 07:54
    Šo īstenoja biedrība pati. Čakli iedzīvotāji arī paši spēj piesaistīt finansējumu. Prieks par radošiem un uzņēmīgiem cilvēkiem laukos!
  • Naudas svaidītāji!
    21.02.2024 16:22
    Vot visādos traļi vaļi izmētā naudu! Tā ir pagasta prioritāte, a?

Atstājiet komentāru