2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jānis Dimitrijevs atgriežas dzimtajā novadā kā Viesītes mērs

Jānis Dimitrijevs atgriežas dzimtajā novadā kā Viesītes mērs

Šodien notikušajā pirmajā jaunā sasaukuma domes sēdē par Viesītes novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Jānis Dimitrijevs no saraksta "Mēs - Viesītes novadam un Sēlijai". Viņš ieguva astoņas no deviņām deputātu balsīm.
Par Jāņa Dimitrijeva neatbrīvoto vietnieku ievēlēts Andris Baldunčiks no tā paša saraksta, bet par izpilddirektoru - līdzšinējais izpilddirektors Alfons Žuks.
 
Arī iepriekšējās prognozes liecināja, ka visreālākais pretendents novada domes priekšsēdētāja amatam ir Jānis Dimitrijevs. Viņa pārstāvētais saraksts ieguva četras deputātu vietas. No šā saraksta vēl ievēlēta Svetlana Andruškeviča un Aina Pečauska. No sarakssta "Viesītes novads - mūsu mājas" tika ievēlēti Alfons Žuks un Roberts Orups, no saraksta "Rite Viesītes novadam" - Rimants Šveds, no saraksta Strādāsim kopā - Dainis Černauskis, bet no saraksta "Vienoti novadam" - līdzšinējais priekšsēdētājs Juris Līcis.
 
Sarunā ar radio1.lv Jānis Dimitrijevs sacīja, ka vēl nedēļu būs saistīts ar Jaunjelgavas novada domi, kur pabeigs iesākto, bet Viesītes novada domē vispirms apzinās pašreizējo finansiālo stāvokli un situāciju kopumā, tad sāksies ikdienas darbs.
 
Jānis Dimitrijevs kopš 1990.gada vadīja Viesītes pilsētas ar lauku teritoriju domi, bet pēc novada izveides 2009.gadā pārgāja strādāt uz Jaunjelgavas novada domi, kur veica izpilddirektora pienākumus.
 
Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru