2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Preiļu novadā ievēlēta pirmā iedzīvotāju konsultatīvā padome

Preiļu novadā ievēlēta pirmā iedzīvotāju konsultatīvā padome

Preiļu novadā ievēlēta pirmā iedzīvotāju konsultatīvā padome, liecina informācija pašvaldības sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Upmalas pagasta pārvaldes telpās notika sapulce, kurā pašvaldība aicināja iedzīvotājus iesaistīties Upmalas pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes veidošanā. Konsultatīvajā padomē ievēlēti astoņi iedzīvotāji: padomes priekšsēdētāja Antra Vilcāne, priekšsēdētāja vietnieks Marita Gaile, protokolists Marika Smane, komisijas locekļi: Solvita Čaunāne, Ilga Ušacka, Jānis Brakovskis un Edgars Vaivods.

Līdz jūlija beigām iedzīvotāju padomes plānots ievēlēt visos novada pagastos.

Padomes ir sabiedriski aktīvas cilvēku grupas, kas darbojas uz brīvprātības principiem, teikts Preiļu novada pašvaldības iedzīvotāju konsultatīvās padomes nolikumā. Padomes sastāvā darbojas ne mazāk kā septiņi Padomes locekļi, kuru darbs nav algots. Kandidātus Padomes locekļa amatam izvirza teritorijas vienības iedzīvotāji, kandidatūras

izvirzot Teritorijas vienības iedzīvotāju kopsapulcē.

Padomes kompetencē ir noskaidrot iedzīvotāju viedokli par teritorijas vienības aktuāliem jautājumiem un rakstiska ziņojuma veidā informēt par to pašvaldību, kā arī apzināt un apkopot pagasta iedzīvotājiem aktuālās problēmas un veicināt sabiedrības saskaņu, izskatīt iedzīvotāju priekšlikumus un iesniegt tos pašvaldībai.

Komentāri (0-1/1)

  • Vai ne?
    05.07.2023 14:43
    Nu re, cik labi. Bet mūsu ragainis no iedzīvotājiem baidās kā velns no krusta!

Atstājiet komentāru