2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Preiļu pils pēc būvdarbu pabeigšanas apskatei būs atvērta tikai atsevišķos pasākumos

Preiļu pils pēc būvdarbu pabeigšanas apskatei būs atvērta tikai atsevišķos pasākumos

Preiļu pilī pabeigti būvdarbi, taču apskatei pils pagaidām būs atvērta tikai atsevišķos pasākumos, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Pils pirmā stāvā telpām izveidota pelēkā apdare, izbūvēta ūdens un kanalizācijas sistēma, apkure, ventilācija un kondicionēšana, elektroinstalācija bez interjera gaismekļiem, vājstrāvu tīkli. Labiekārtošanas, fasādes un ārējo tīklu darbi pabeigti pilnībā.

Pašvaldība norāda, ka šīs telpas tālāk izsoles ceļā tiks nodotas nomniekiem, lai ar laiku tur veidotu restorānu. Pirmā stāva telpu dizainu veidos izsoles laikā nomas tiesības guvušais pretendents.

Kā vēstīts, pirmajai izsolei, kurā bija plānots izsolīt Preiļu pils pirmā stāva telpu daļas nomas tiesības uz 30 gadiem restorāna izveidei, šā gada martā nepieteicās neviens pretendents. Atkārtotu izsoli pašvaldība plāno rīkot rudenī.

Iznomājamais objekts bija Preiļu parka pils pirmā stāva telpu daļa 347,43 kvadrātmetru platībā un puse domājamās daļas no koplietošanas telpām 48,42 kvadrātmetru platībā. Izsolei piedāvātā gada nomas maksa bija 1653 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā vēstīts, Preiļu pils pirmo stāva 419,55 kvadrātmetru platībā atjaunošanu un tā piemērošanu restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšanai pašvaldība īstenoja ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta atbalstu. Projekta kopējais finansējums bija 949 723 eiro, tostarp ERAF finansējums 300 000 eiro, valsts budžeta dotācija 15 882 eiro, pašvaldības finansējums 456 554 eiro un privātais attiecināmais finansējums 96 277 eiro.

Atstājiet komentāru